Häcken har sålt sin skyttekung Moestafa El-Kabir och det återstår att se hur man klarar sig utan honom i fortsättningen. Örebro har ett enormt problem i sitt bortaspel som gör det här spelet grymt spelvärt, häng på!

Häcken – Örebro 
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.90 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.00

Häcken avslutade vårdelen av säsongen med två raka kryss varav det sista kom i derbyt mot IFK Göteborg. Under uppehållet tappade man sin stora skyttekung Moestafa El-Kabir vilket givetvis är en enorm offensiv förlust för laget men det finns gott om offensiv kapacitet i laget ändå som ofta bjuder på underhållande fotboll. Man får tillbaka anfallaren Carlos Strandberg här som skall axla El-Kabirs roll i anfallet och Emil Wahlström är tillbaka i defensiven. Saknas gör fortsatt Ivo Pekalski, Ronald Mukiibi och Hosam Aiesh som alla är skadade. I första matchen efter uppehållet stod Häcken för en blek insats mot Gefle på bortaplan där man förlorade med 0-1 och även om det aldrig är enkelt att vinna borta mot Gefle så förväntade jag mig mer av Häcken. Matchen spelades på konstgräs och det slipper man nu för hemma på gräset på Rambergsvallen är man starka och 4 segrar och 2 oavgjorda matchen vittnar om det. Räkna med ett revanschsuget och framförallt offensivt och spelsuget Häcken i den här matchen. Jag tror Carlos Strandberg känner pressen på sig att leverera och tillsammans med mittfältstrion Martin Ericsson, Rene Makondele och Simon Gustafsson bör man lösa minst 1 mål framåt här! Om man bortser från lagets senaste match så hade Häcken 4 raka matcher där båda lagen gjort mål bakom sig om man inkluderar träningsmatchen mot Randers. Dags här igen?

hacken logo    Orebro sk
Örebro avslutade vårsäsongen riktigt dåligt och tränaren P-O Ljung avgick p.g.a. personliga skäl. Assisterande tränaren Alexander Axén tog över ansvaret som tränare för laget och han har fått en helt okej start. Under uppehållet träningsspelade man mot AIK och Vålerenga och det slutade med seger mot AIK med 3-0 och 2-2 mot Vålerenga efter att man hämtat upp två underlägen i matchen. Även om man inte skall dra så stora växlar av träningsmatcher så stod man får starka insatser och det skall bli intressant att följa Örebro under hösten här. I den allsvenska omstarten mötte man Norrköping på hemmaplan och redan efter en halvtimme in i matchen hade man ledningen med 2-0. Tyvärr slog man av på takten och bjöd in Norrköping i matchen och matchen slutade till slut 2-2. Spelar man lika inspirerat här, som man gjorde första halvtimmen i den matchen, så gör man utan tvekan mål på Häcken här trots bortaplan. Örebro har släppt in minst 1 mål i 13 av lagets 14 senaste bortamatcher nu så det mesta talar för att man släpper in ett mål även här. Man har gjort mål i 4 av lagets 6 bortamatcher den här säsongen, enda mållösa matcherna har kommit mot formstarka Elfsborg och Kalmar FF på bortaplan. Örebro får tillbaka Daniel Gustavsson på mittfältet här. Sedan tidigare saknas Erik Moberg, Mensah och Oscar Jansson p.g.a. sina skador. Jag tycker Örebro känns mer offensiva under Alexander Axén styre där man ligger högre upp i sina utgångspositioner och jag tror man gör minst ett mål på Häcken här.

Kort summering: 
Lagen har bara spelat varsin tävlingsmatch sedan uppehållet vilket gör att vi kan få se hawaii-fotboll här då lagen inte satt sina spel fullt ut ännu. Jag tror på en match där vi kommer få se mycket omställningsspel åt båda hållen och matchen i matchen blir på mittfältet där båda lagen är riktigt starka. Mål åt båda hållen känns mycket trovärdigt här! Ser man rent historiskt mellan lagen så har lagens 5 senaste möten mot varandra på Häckens hemmaplan resulterat i matcher där båda lagen gjort mål! Två offensiva lag som drabbar samman och 1.90 är helt okej i mina ögon.