Häcken vann premiären hemma mot Elfsborg med 2-1 men det var de långt ifrån förtjänta av, Elfsborg klart bättre men Häckens målvakt räddade laget gång på gång. Sedan förlorade man i derby mot Göteborg och möter nu svenska mästarna. Och man har en del problem i laget med skador som helt klart stör här. Norrköping gjorde en hyfsat bra match mot Malmö i premiären men förlorade till slut, men man vann dock matchen efter mot Kalmar med hela 4-1 där man kände igen Norrköping än mer. Visst borde Norrköping ha bra chans här!

  • Häcken – Norrköping
  • Spel: Norrköping draw no bet
  • Odds: 2.08 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Häcken vann premiären mot Elfsborg med 2-1, men det var inget bländande spel direkt och defensivt var det oerhört dåligt. Hade man inte haft en Abrahamsson i målet eller tur med Elfsborgs avslut så hade man förlorat matchen med kanske 2-6 eller liknande. man förlorade sen med 1-0 i derbyt mot Göteborg. Även där gjorde Abrahamsson en bra match. Men visst kunde och borde Häcken gjort något mål. Nu vänder man hem till Hisingen igen där man såklart trivs oerhört bra. Men det är tredje matchen på en vecka och det är mot svenska mästarna Norrköping som sett betydligt bättre ut än Häcken nu i början av Allsvenskan.

Man har dock problem med flera skador. Vi stryker backarna Tefu Mashamaite och Kari Arkivuo. Två tunga avbräck. Sedan så skadade sig mittfältarna Martin Ericsson och Rasmus Schuller mot Göteborg och blir borta flera veckor. Även det avbräck. Och det är även stora frågetecken på Alexander Jeremejeff som har problem med en ljumske och vore väl bara onödigt att riska något med så tätt matchande. I övrigt så saknas Albin Skoglund sen tidigare. Ska även sägas att Paulinho gjorde en usel match senast och blev också utbytt väldigt tidigt i andra halvlek. Paulinho måste funka för att Häcken ska ha någon chans mot Norrköping, annars blir det tufft.

häcken    norrköping

Norrköping spelade bra mot Malmö i första halvlek i premiären. Men åkte på ett psykologiskt tungt mål som sedan vände på matchen helt. Kunde och borde nästan haft 0-2 innan det istället 1-1 i pausvila. Och förlust med 3-1 till slut. Man kom dock tillbaka riktigt starkt senast när man hemmaslog Kalmar med hela 4-1 med bud på fler mål. Spå visst känns man som ett starkare lag än vad Häcken är just nu. Sen att Häcken har skadeproblem deluxe skadar ju inte direkt. Jag tror man kommer få bra ytor här då Häcken gärna anfaller, men där bristerna i defensiven blir allt för tydliga. Och är man så pass bra offensivt som Norrköping är så tänker jag att man kan utnyttja det på ett bra sätt. Och tycker att oddsen borde vara lite jämnare. Det är ändå svenska mästarna vi pratar om här.

Vi stryker yttern Niklas Bärkroth och troligen den centrale mittfältaren Eric Smith. Annars ser det bra ut i truppen inför denna match. Uppdaterar ifall det kommer upp något nytt. Norrköping vann båda mötena ifjol ska sägas också.

——————————————————————————————————————————————————————

Häcken har inte övertygat på något sätt inledningsvis här i Allsvenskan. Visserligen är man svårslagna på Bravida Arena. Men man har dock skadeproblem som stör laget helt klart. Paulinho måste leverera ifall man ska ha någon chans, han var dock riktigt blek senast (sjuk månne?). Norrköping har egentligen bara gjort en halvdassig halvlek såhär långt, borta mot Malmö. kanske inte så mycket att säga om egentligen. Hemma mot Kalmar senast visade man att man kommer tillhöra toppen även i år. Bra skadeläge och jag tror man tar minst 1 poäng här. Jag spelar Norrköping (pengarna tillbaka på oavgjort) till oddset 2.08. Insatsen hamnar på medel. Jobbba!!

/ L’orso