Matchen mellan Häcken-Malmö kommer bli en spännande match på många sätt. Häcken har bland annat 7 raka matcher mot just Malmö utan torsk varav 5 är vinster och man vann med 0-3 nere i Malmö i vår. Dock måste man säga att Malmö är ett mycket bättre lag nu än i vår och man har gjort flera bra insatser nu. Men matchen är mitt emellan CL-mötet mot Celtic och ur mycket påverkar det egentligen. Hur som helst så tror jag på en jämn match med bra fart och en hel del målchanser.

  • Häcken – Malmö FF
  • Spel: Över 9.5 hörnor
  • Odds: 1.62 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Häcken spelar en fin fotboll men man är alldeles för ostadiga bakåt vilket gör att man släpper till alldeles för många chanser som mer eller mindre blir för många mål. Framåt gör man dock det bra, framförallt på nya Bravida Arena där man ju är obesegrade efter 4 spelade matcher. Man skapar väldigt mycket chanser på hemmaplan, även på bortaplan ibland, just nu där man ju har sitt konstgräs och det har också lett till en hel del hörnor. Till den här matchen så saknas mittbacken Jasmin Sudic pga avstängning så räkna med lite mer virrigt försvar. Och nye sydafrikanska mittbacken är ännu inte spelklar heller. Sedan har man några andra frågetecken men inget som oroar mig vad gäller spelet idag.

I Häckens 5 senaste matcher har det blivit såhär många hörnor:
Häcken – AIK 9-7
Häcken – Helsingborg 11-2
Häcken – Hammarby 2-2
Häcken – Kalmar 12-5
Häcken – Gefle 4-4

Som ni ser har det blivit en del hörnor och matchen mot Hammarby var fram och tillbaka hela tiden och bara ett under att det inte blev fler hörnor än de 4 som skapades. Självklart tror jag Häcken kan skapa flera hörnor, men jag lägger nog min grund i detta spel på bortalagets förmåga att skapa hörnor som är väldigt bra. Och Häcken som ju är ihåliga bakåt är bara positivt för detta spel.

häcken    malmo

Malmö har steppat upp ordentligt nu efter uppehållet som var för ett tag sen. Man är ju framme i det avgörande skedet i CL-kvalet där man förlorade med 2-3 borta mot Celtic men som ju är ett helt ok resultat. Frågan är ju hur mycket krut man kommer lägga på den här matchen, men å andra sidan är det bara 4 poäng upp till serieledaren Göteborg så det är klart man kommer lägga krut på den här matchen också. Man har ju en bred trupp så man har ju råd att rotera en aning men ändå vara slagkraftiga. Till den här matchen så är Yoshimar Yotun och Nikola Djurdjic avstängda. Men jag tycker nog det gynnar hörnspelet mer faktiskt eftersom Djurdjic är väldigt målfarlig, och nu får någon annan chansen som kanske inte är lika kylig som han är.

Och för att prata hörnor så är Malmö nog det bästa hörnlaget i serien med ett jättebra snitt (ca 10 st) på skapade hörnor, på hemmaplan främst då, men även på bortaplan har man bra snitt (ca 7-8 st). Men på bortaplan släpper man ju även till hörnor bakåt vilket höjer upp det totala antalet hörnor i matcherna vilket är bra.

Antalet hörnor i Malmös senaste 5 bortamatcher är följande:
Kalmar – Malmö 3-6
Gefle – Malmö 4-6
Norrköping – Malmö 5-10
Örebro – Malmö 6-9
Åtvidaberg – Malmö 6-9

Ja Malmö är som sagt ett väldigt bra hörnlag och den senaste tidens förbättringar med laget har även påverkat hörnorna som man ser på de 3 senaste matcherna mot Norrköping, Örebro och Åtvidaberg. Det råder inga tvivel om att Malmö kommer skapa flera hörnor, men tror samtidigt att Häcken kan skapa flera hörnor då dom är ett bra lag och har gått bra mot just Malmö i de 7 senaste matcherna, där man inte torskat. Lär bli en jämn men öppen matchbild om jag får tro något.

————————————————————————————————————————————————————–

Häcken har bra facit mot just Malmö och tror det kan fortsätta vara så även efter denna match för på nya Bravida Arena har man spelat väldigt bra fotboll. Dock släpper man till lite för mycket, men framåt skapar man väldigt mycket också. Malmö är ett av seriens bästa hörnlag, om inte det bästa, och man har ju ett snitt på ungefär 8-9 hörnor skapade hörnor i årets Allsvenska vilket är väldigt bra. Men nu möter man också ett lag som gillar att spela boll så kan bli mycket hörnor bakåt också. Jag spelar på Över 9.5 hörnor till oddset 1.62, som dock borde ligga på ca 1.45-1.50 tycker jag. Insatsen blir ganska hög här. Jobba!!

Testar även lite mindre pengar på Över 10.5 hörnor (1.96) och över 11.5 hörnor (2.48) som också finns på Unibet.

/ L’orso