Häcken går som tåget för dagen och man leder Allsvenskan med 3 omgångar kvar vilket innebär att man har allt i sina egna händer! Nu möter man ett formlöst Kalmar på sin hemmaplan… Enkel seger?


Häcken – Kalmar
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.95 @ Bwin
Insats: 8/10

Spelstopp: 14.00

Häcken är nu uppe i 13 raka matcher utan förlust och man har vunnit 10 av dessa 13 matcherna. De övriga 3 har slutat oavgjort mot Malmö på bortaplan, i ett svårspelat derby mot IFK Göteborg och man släppte in kvitteringen hemma mot Helsingborg i matchens sista spark. Nu möter man betydligt beskedligare motstånd och i jakten på guldet så lär man vinna den här matchen enkelt!

Man är givetivs oerhört starka på sin hemmaplan där man har resultatraden 9-2-2 och mycket fina 42-16. Man kryssade som sagt i näst senaste hemmamatchen mot Helsingborg där man tappade en 2-1 ledning till 2-2 på stopptid. Det misstaget gör man knappast om och nu senast körde man över Syrianska med 5-1! Man har som ni förstår offensiven som sitt starkaste vapen och 19 gjorda mål på lagets 5 senaste hemmamatcher talar sitt tydliga språk. Hur ska Kalmar ha en chans att stå emot den offensiven?

Kalmar är indraget i bottenstriden och har 6 poäng ned till kvalplatsen. Det är 3 omgångar kvar och jag tror det finns ett visst lugn hos laget då många lag måste vinna sina matcher för att gå om Kalmar. Formen är dock allt annat än bra då man har 2 förluster och 2 oavgjorda på lagets 4 senaste matcher. Senast åkte man på stryk hemma mot Malmö FF med 2-1 efter att man provat på ett nytt försvarsspel som inte föll väl ut.

Man blandar och ger i spelet på bortaplan men den senaste tiden har det inte sett särskillt bra ut! Man har gått mållösa från 2 raka matcher nu och då har man ändå mött lag som ligger bakom Kalmar i serien… Nu väntar seriens kanske bästa lag och då blir det allt annat än enkelt!


Skytteligaledaren Waris Majeed firar ett av alla sina mål!

Häcken har seriens i särklass vassaste offensiv att tillgå och nu möter man seriens 5e sämsta defensiv och det talar för en storseger för hemmalaget som lär pressa på från början till slut! Noterbart är även att som jag skrev ovan så testar Kalmar lite nya försvarsspel och det föll inte väl ut mot Malmö och det lär knappast bli enklare på bortaplan mot Häcken!