Vi tar oss återigen till Hisingen där Häcken tar emot Kalmar på den nya arenan för andra gången den här veckan. I måndags blev det 3-3 mot Hammarby och man visade prov på bra offensiv där nyförvärvet paulinho glänste riktigt mycket. Nu möter man ett Kalmar som kommer från en 4-0-vinst henma mot Falkenberg, men Häcken borta kommer bli betydligt tuffare. Och man ska dessutom försöka utan 3 viktiga spelare. Häcken är mina favoriter helt klart.

  • Häcken – Kalmar
  • Spel: Häcken över 1.5 mål
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Häcken har hittills spelat 2 matcher på den nya Bravida Arena och man har offensivt gjort det förträffligt bra, 6 mål framåt på 2 matcher är mer än godkänt. Sen ska vi även säga det att man har haft bud på fler dessutom. På konstgräset kommer man mer till sin rätt än man gjorde på Nya Gamla Ullevi där det är naturgräs, som kanske inte riktigt är av den bästa kvalitén. Nu kan man spela den passningsorienterade fotbollen man vill och det har man absolut gjort hittills på nya arenan. Dock har defensiven inte alls sett bra ut vilket tränare Peter Gerhardsson också påpekat. Så kanske har man slipat på den den här veckan. Dock finns det inte mycket att slipa på i offensiven eftersom den fungerar klockrent.

Senast var ju Samuel Gustafsson avstängd, nu är han tillbaka vilket är ett plus på mittfältet. Och om det var några frågetecken på vart nygamla nyförvärvet Paulinho står, så är dom uträttade med dunder och vrak efter den utmärkte insatsen senast mot Hammarby. 2 mål och en av matchens lirare helt klart. Han kommer att göra många poäng för Häcken under hösten var så säkra. Speciellt på hemmaplan när man kan spela sitt spel som bäst.

häcken     kalmar

Kalmar kommer från en fin 4-0-vinst hemma mot Falkenberg, men det är just på hemmaplan man är som starkast och absolut inte i bortaspelet, för där är man ganska svaga. Sen ska man kanske inte dra för stora växlar på 4-0 mot Falkenberg eftersom dom inte håller någon hög kvalité alls just nu om dom ens kommer göra det under hösten. Men visst fanns det brister hos Kalmar trots 4-0. Och det visade man i defensiven där det var dåliga passningar och osäkerhet flera gånger. Sånt kan man inte visa upp borta mot Häcken, då lär man se bollar flyga in mål från alla håll och kanter.

Till dagens match har man dessutom avbräck så det står härliga till. Ordinarie backarna Ludvig Öhman och Marcus Nilsson är borta pga avstängning och skada. Sedan har man även offensiva poängkungen Jonathan Ring skadad. Så det är ett decimerat Kalmar vi får se idag. Och tror inte man kan stå emot Häckens offensiv här med 2 ordinarie backar borta. Paulinho show igen månne?

————————————————————————————————————————————————————–

Häcken har absolut hittat rätt på nya arenan, i alla fall offensivt där det mesta stämmer just nu. 6 mål på 2 matcher säger ganska mycket. Dessutom har nyförvärvet Paulinho visat att han håller hög klass, grym senast. Men fortsätter man att släppa in mycket mål som man ju gjort så måste man ju försöka göra fler och jag tror man kommer vara offensiva idag. Kalmar vann senast med 4-0, men man är betydligt svagare på bortaplan rent spelmässigt. Sen att man har 3 viktiga spelare, varav 2 backar, borta idag försämrar ju chanserna till poäng avsevärt. Nä jag spelar Häcken över 1.5 mål till oddset 1.80. Insatsen blir ganska hög. Jobbba!

/ L’orso