Även under tisdagen har vi allsvensk fotboll att se fram emot även om det bara är en match till antalet. På Gamla Ullevi i Göteborg väntar faktiskt ett toppmöte och då det ena laget drabbats av stora avbräck i försvarslinjen tar jag sats mot ett målskyttespel som känns spelvärt.

  • Match: Häcken – Kalmar
  • Spel: El Kabir målgörare
  • Odds: 2,45 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Det har snart hunnit spelas en tredjedel av Allsvenskan och ett längre VM-uppehåll är nu väldigt nära. Såhär långt är Kalmar ett av de lag som har presterat bättre än vad i alla fall jag förväntade mig inför vi drog igång denna serie. Bytet av tränare till trots har man presterat ännu bättre i år och med tanke på den unga trupp Hasse Eklund befogar ser framtiden verkligen ljus ut för smålänningarna. Framförallt har det varit de defensiva leden som varit extremt solida i de nio inledande matcherna. Faktum är att man endast släppt in fem mål på nio matcher vilket är ett bra facit.

Väldigt imponerande att man är det enda lag som fortfarande inte har förlorat. Här befarar jag dock att man löper stor risk att göra det ikväll, och därmed spricker den fina svit man har. Motståndet är Häcken på bortaplan och för vilket lag som helst i serien är detta en av de svåraste matcherna. Nu lider gästerna dessutom av blytunga avbräck på herrarna i de bakre leden, vilket får mig att tro att det kommer rassla till ett par gånger bakom Lars Cramer. De ordinarie pjäserna Markus Thorbjörnsson och Emin Nouri är otillgängliga medan reserverna Stefan Larsson och Ludvig Öhman även de lider av skador. Detta leder till att årsdebutanterna Nenad Djordjevic och Sebastian Ramhorn hittas i startelvan.

Även Häcken har lyckats stå för en inledning av säsongen som varit imponerade. Trots förra årets insats som var mindre stabil har man fortsatt på det spår som tidigare varit ett framgångsrecept för klubben, vilket nämligen handlar om ett väldigt offensivt och riskfyllt spel. Det har inte minst visat sig i statistiken över antalet mål där man ligger högst upp. Hela 19 mål har kommit ifrån de gulsvarta vars offensiv till stor del består av marockanen El Kabir.

Det var många skriverier inför säsongen skulle dra igång huruvida anfallaren skulle fortsätta tillhöra klubben ifrån Hisingen, eller om en utlandsflytt skulle bli ett faktum. Av rapporterna att döma var det nära, men inget avtal signerades. Troligen är det något som kan bli en verklighet under sommaren istället. Fram till dess kommer detta utan tvekan fortsätta vara en nyckelpjäs för Häcken. Det har hittlits producerats åtta mål från dennes fötter och känslan är skörden kan bli större här i kväll.

                                                                                                                                                            

Det vankas toppmöte i Göteborg och bortalaget lider av stora avbräck. Det är backlinjen som påverkas av detta och denna lagdel är rejält försvagad. Häcken är troligen landets bästa offensiva lag och kommer garanterat göra några strutar i denna tillställning. Att El Kabir producerar minst ett mål är något som känns väldigt troligt. Detta med tanke på anfallarens stora kvalitéer och hur pass väl han levererat tidigare under säsongen.

/Mikel