Hämtar ytterligare ett spelobjekt från dagens allsvenska fotboll, den här gången i Göteborg där Häcken tar emot Kalmar inför ett stundande Gothia Cup. Jag rullar vidare med samma koncept när vi får strax över 2 ggr på ytterligare en intressant halvgardering, och det på ett för dagen svårslaget lag.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Häcken – Kalmar
  • Spel: Kalmar dubbelchans
  • Odds: 2,20 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 13/7

Häcken har höjt sig en aning på slutet efter en mer tveksam inledning där man nu får vända hemåt efter tre bortamatcher i följd, varav två väldigt starka insatser samt segrar mot Malmö och Halmstad, fick man se sig besegrat mot AIK senast trots en spelmässigt godkänd prestation. Kalmar har även dem sett bra ut efter landslagsuppehållet i början av juni där man är obesegrade över 4 matcher under den perioden. Insatsen senast mot Brommapojkarna var ingen maximal prestation av smålänningarna, men likväl en bra seger.

Häcken kommer sakna Moestafa El Kabir på topp i och med att han är avstängd. I övrigt kommer man till spel med nästintill full trupp där kaptenen Mohammed Ali Khan kan göra comeback i mittlåset. Frågetecken på Dioh Williams som testas under dagen. Inget nytt att rapportera för Kalmars del som saknar Paulus Arajuuri, Jörgen Skjelvik, Erik Israelsson och Tobias Eriksson saknas sedan tidigare.

TT205091_jpg_851061v530x800

Av det jag har sett från Allsvenskan den här säsongen så är jag av den uppfattningen att få lag är så pass beroende av en spelare, iallafall i anfallsväg, som BK Häcken är av Moestafa El Kabir (bilden).10 mål samt 2 framspelningar av lagets totalt 19 gjorda mål (nästintill 67 procent) är siffror som bevisar hans betydelse där han står för många vägvinnande löpningar och smarta kombinationsspel. Ett avbräck för ett lag som redan har nollats i 3 av 7 matcher i Göteborg.

Kalmar glöms till viss del bort, vilket kanske inte är alltför märkligt ur vissa aspekter. Det som däremot saknas i ren spetskvalitet att jämföra med konkurrenterna kompenseras dock upp med ett väldigt tryggt grundspel. Man fortsätter att gneta på i det tysta och en ny seger här för upp laget till topp-3 i tabellen inför söndagen. Man är svårslaget i dagsläget med 3 förluster på 15 matcher i årets seriespel vilket är ett väldigt starkt facit, speciellt om man ser till att man har gjort det utan ett par potentiella startspelare över stora delar av säsongen.

Traditionellt sett har det gulsvarta Hisinge-gänget haft märkbart svårt för dagens motstånd. Sedan våren 2003 har lagen mött varandra vid 15 tillfällen i Allsvenskan och Superettan, en klar majoritet av matcherna (13 st) har dock ägt rum i finrummet. Noterbart att Häcken endast har lyckats vinna en av dessa bataljer. Återstår att se om Kalmar kan agera bogey team på nytt.


Två lag som är starka på att ställa om spelet, där bortalaget eventuellt kan trivas i en roll där man försöker ligga rätt och vänta in sina lägen att gå framåt. Häcken kan vara ruskigt bra när man presterar på topp men är desto mer ojämnt medan Kalmar känns mer pålitligt. Tycker att man allt som oftast vet vad man får av Nanne Bergstrands manskap som kan få med sig resultat även när man inte står för några större insatser. I mitt tycke underskattas man något inför det här mötet. Bet365 sticker ut något i nuläget, 2,20 på att bortalaget får med sig en poäng hem till Småland känns intressant. Dubbelchansen på Kalmar spelas med en medelinsats.

/Puyol