Allsvensk fotboll på Rambergsvallen. Förhandstippade guldfavoriten ”Blåvitt” tar sig an kanske inte lika stora Häcken i något som kan bli ett väldigt trevligt Göteborgsderby. Hemmalaget spelar en skön fotboll och ser ut att trivas i rollen som uppstickare medan gästerna känner pressen efter den tröga inledningen. Hittar ett skönt drag denna kväll och vi hoppas på utdelning.

  • Match: Häcken-IFK Göteborg
  • Spel: Waris Majeed, målskytt
  • Odds: 3,20 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00

Ständigt underskattade BK Häcken kan nog gå ännu en fin säsong till mötes med ett väldigt spännande lag. Man har ett par intressanta och kreativa spelare i laguppställningen och får man sedan till defensiven så kan man kanske, kanske vara bäst i stan när vi summerar säsongen 2012. Det här är den stora matchen för säsongen för laget från Hisingen.

…derby till trots, så är matchen kanske inte lika stor för Blåvitts del då man har några andra tunga rivaler i landet, men såklart viktig i sig då man måste plocka en seger snart. Inledningen har varit sådär och 2 poäng efter 4 matcher är såklart inte godkänt för en förening som har satsat hårt vad gäller nyförvärv. Man har kvalitéer framåt med några, ur Allsvenska mått mätt, väldigt bollskickliga mittfältare men det slarvas en hel del (om man hämtar något exempel från hemmamatchen mot Örebro senast) med den sista passningen och försvarsspelet har inte funkat prickfritt om man säger så.

Historiskt sett så brukar matcherna lagen emellan bli ganska underhållande med några mål på kontot och förhoppningsvis kan vi få se något av den varan även denna måndagkväll. Framförallt från en spelare i hemmalaget.

Waris är en av Allsvenskans absolut snabbaste spelare medan Blåvitt kan ha ett av ligans trögaste och långsammaste mittlås i Kjetil Waehler/Hjalmar Jonsson. IFK Göteborgs backlinje i överlag har haft svårt att hantera en-mot-en-situationer så här långt och det är där man har hamnat i allra störst problem som har slutat med baklängesmål. Om Waris kommer rättvänd med boll eller får en stickare i djupled så kan det uppstå en del farligheter.

Jag är helt oförstående till hur en spelare som har gjort 4 mål på lika många matcher kan stå i 3,20 ggr pengarna som målskytt samtidigt som hans lag har gjort 9 mål på 2 hemmamatcher. Framförallt när man inte möter något välfungerande försvar. Spelet känns med andra ord logiskt.

Värt att tänka på när ni spelar på målskyttar. Se till att spela på ett bolag där ni får insatsen tillbaka ifall spelaren i fråga börjar på bänken. Lite tråkigt ifall man förlorar på att spelaren blir inbytt mot slutet och inte hinner få något uträttat, så kolla upp reglerna hos varje bookie. Unibet är ett sådant bolag där spelaren måste komma till start för att spelet ska gälla. Och i vanlig ordning när det kommer till målskyttar så håller jag insatsen strax under medel.

Kör ytterligare ett spel i matchen: Över 2,5 mål 1,875 (Bet365) 5/10 units
Uppdaterar även med två kortspel: Hjalmar Jonsson kortspel (gult eller rött) 4,50 samt Kjetil Waehler kortspel 4,50. Båda hittar ni på Expekt. 0,5/10 units.

/Puyol