Häcken ångar på i Allsvenskan och man ser ruskigt starka ut för dagen! Frågan är om Helsingborg har något att sätta emot här?


Häcken – Helsingborg
Spel: 1
Odds: 1.80 @ Expekt
Insats: 8/10

Spelstopp: 19.00

Häcken ser otroligt starka ut för dagen och senast krossade man Djurgården på bortaplan med 3-0 och det var en mäktig prestation av Häcken som såg sylvassa ut! Man har 9 raka utan förlust nu varav 8 av dessa har slutat med seger! Enda poängtappet är borta mot Malmö FF. Man är uppe i 5 raka segrar nu och noterbart är att man vunnit de 4 senaste med 2 mål eller fler! På hemmaplan stortrivs man och raden 8-1-2 imponerar och målskillnaden 35-13 är riktigt bra! Man har 4 raka hemmasegrar nu där 4-2 segern mot Elfsborg imponerar mest. Nu väntar ett tröttkört Helsingborg och man bör kunna vinna den här matchen.

Häcken har Allsvenskans skyttekung i laget, Majeed Waris. Han ståtar med 19 mål framåt nu och leder överlägset den Allsvenska skytteligan. Han har gjort mål i lagets 4 senaste matcher och hans form är sylvass för dagen.


Ordnar Majeed Waris vårt spel här?

Helsingborg har matchats tufft den senaste tiden och det är nu dags för tredje matchen på en vecka för laget. Man har fått stryk mot Levante i Spanien och nu senast kryssade man mot Malmö FF efter en sen kvittering av Malmö. Och ikväll är det alltså dags för en stentuff bortamatch mot svårspelade och formtoppade Häcken. Man har ingen imponerande bortastatistik då man har 3-3-5 som resultatrad och 11-15 i målskillnaden. Man har dessutom 3 raka förluster på bortaplan i Allsvenskan. Att man ska ta poäng av ett guldhungrigt Häcken på deras hemmaplan kan jag inte tro på. Man bör få vända hem med 0 poäng efter den här matchen! 

En stor faktor till det här spelet är motivationen hos lagen! Häcken matchas bara i Allsvenskan för dagen och inför den här matchen har man fått 3 extra vilodagar än Helsingborg. Helsingborg matchas tufft för dagen då man slogs ur Champions League och nu spelar gruppspel i Europa League istället. Man spelade en blytung match i torsdags i Spanien mot Levante som förlorades snöpligt med 1-0. Sedan var det dags för ett stentufft skånederby i ösregn hemma mot Malmö i måndags och den matchen slutade snöpligt 1-1 efter att Malmö kvitterat i slutet av matchen. Tufft matchande och jobbiga matcher och nu får man alltså vila 2 dagar innan den här stentuffa matchen borta mot Häcken. Optimal uppladdning? Absolut inte. Och att Häcken slåss om guldet med bland annat just Malmö FF lär inte få spelarna i Helsingborg att springa ihjäl sig direkt och såväl fans som spelarna kan förlora den här matchen med gott samvete…


Deppigt efter Levantes 1-0 mål…

Rent historiskt mellan lagen så har Häcken haft väldigt enkelt för Helsingborg på sin hemmaplan. Förra säsongen slutade det här mötet 1-1 men före det hade man 4 raka segrar varav 3 av dem slutade 3-0 till Häcken.

Häckens kommer till spel utan Emil Wahlström som utgick skadad tidigt mot Djurgården senast. I övrigt kommer man till spel med bästa tänkbara lag!
Helsingborg saknar Alejandro Bedoya, Loret Sadiku, Erlend Hanstveit och Erik Edman som alla är skadade. Det har pratats en del på förhand om att vissa spelare kommer att vilas inför Europa league matchen mot Twente men inget har bekräftats av huvudtränaren ännu så håll utkik efter startelvan under dagen.