Allsvenskan är äntligen igång igen efter EM-uppehållet och vi har bland annat matchen Häcken-Hammarby där det är två offensiva lag som möts. Här tror jag det kommer svänga fram och tillbaka och jag ger mig på ett roligt spel. oddsen för en del mål är såklart ganska låga ändå så skiter i det just nu. Häcken på hemmaplan brukar sällan lämna något åt slumpen utan brukar bara köra framåt. Hammarby kan därför få en del ytor när man kommer pressa högt och därigenom skapa chanser.

  • Häcken – Hammarby
  • Spel: Arnor Smarason målskytt
  • Odds: 4.75 @ Bethard
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Häcken gjorde en bedrövlig start på Allsvenskan men någonstans där vid cupguldet så började man klättra i den jämna tabellen. Normalt sett så är man ett starkt offensivt lag med en lite sämre defensiv och det är väl därför jag tror matchen mot Hammarby kommer bli rätt svängig. Precis som den blev förra säsongen också, då slutade det hela 3-3 vid ungefär samma datum. man spelade ju även semifinal i Svenska cupen där Häcken vann med 3-2 på bortaplan. Så ja det brukar svänga en del när dessa möts. Och det lär inte bli någon skillnad här.

Dock tror jag att Hammarby kan ställa till med problem när ett naivt Häcken trycker på för mycket. Hammarby har visat prov på ett bättre presspel på sistone som jag inte tror Häcken kan spela sig ur alla gånger. Och kantspelet i Häcken är väl inte lysande heller så spelare som Torsteinbö och Smarason i Hammarby kan nog få en del ytor att jobba med.

I hemmalaget så stryker vi mittbackskaptenen Jasmin Sudic men även defensive mittfältaren Mohammed Abubakari. Båda är avstängda och det är två stora defensiva avbräck då båda är viktiga spelare. Man har dock fått tillbaka Tefu Mashamaite från skada och fått in nyförvärvet Rasmus Lindgren. Fast vilken status dom håller är ännu oklart.

häcken     hammarby

Hammarby gjorde väl ingen vidare vårsäsong ifall man kollar på tabellen, tycker dock att den ljuger en del då man var förtjänt av mer poäng sett till spelet i många matcher. Framförallt i matcherna mot Örebro borta, Elfsborg borta och Malmö hemma. Där man fick 0 poäng men borde haft minst 5 poäng och dp hade man legat på 7e plats med 18 poäng istället för 14 plats med 13 poäng. Små marginaler med andra ord.

Under sommaruppehållet har man spelat två träningsmatcher där man förlorade mot Estländska Levadia Tallinn med 1-2 efter en ganska dålig prestation överlag. Men veckan efter så mötte man Ålesund och vann med 4-1. Insatsen där var mer än godkänd. Man visade prov på bra presspel som man ju vill spela, och bra kombinationer. Ja en väldigt bra insats överlag. Dessutom fick Islänningen Arnor Smarason göra 2 mål och låg bakom ett annat mål också. Har han prickat in en toppform såhär inför den Allsvenska omstarten? Jag tror nästan det. Han gjorde ju ingen vidare bra vårsäsong, men kan betydligt mer och hösten kan nog visa hans riktiga jag. Och efter att Island gått så bra i EM har det höjt hela landet och han har känts allt gladare. Nystarten kommer här mot Häcken där jag helt klart tror på att han kommer få mycket yta att jobba på. Och med en Kennedy längre ner i banan som kan leverera bra bollar så tror jag att han stänker dit en balja mot ett Häcken vars defensiv inte håller högsta klass.

Här har avstängning på defensiva mittfältaren Johan Persson. Fast frågan är hur mycket det påverkar egentligen då han var rätt kall innan uppehållet. Philip Haglund lär dock starta tillsammans med Kennedy Bakircioglu på mittfältet.

——————————————————————————————————————————————————————

Häcken har styrkan i offensiven och det är sällan man håller nollan. På hemmaplan lär man dessutom vara aningen naiva i det offensiva spelet tror jag vilket gör att försvarsspelet kommer bli lidande. Man har dessutom defensiva avbräck som helt klart ställer till det. Hammarby kommer från en bra genomförd träningsmatch där påresspelet var bra och man fick lite tro på processen igen. Smarason var dessutom riktigt bra i matchen och stod för 2 mål och låg bakom ett annat. Är det hans höst månne? Jag spelar Arnor Smarason att göra mål till oddset 4.75. Insatsen är strax under medel. Framåt Smarason!

/ L’orso