Vi tar oss till Hisingen där Häcken, på sin nya arena, tar emot Hammarby i en spännande drabbning. Häcken som ju förlorade premiären mot just Hammarby med 0-2 vill säkert ta revansch, men jämför man premiären mot truppen just idag så är det flera mittfältare som inte kommer till spel och det är såklart stora avbräck. För Hammarbys del så bröt man den långa svit utan seger senast när man krossade Falkenberg med 3-0 hemma. Det kan mycket väl ha gett dom en bra skjuts i självförtroendet tror jag.

  • Häcken – Hammarby
  • Spel: X2
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Häcken hade en tung inledning, sedan har man blivit lite bättre med tiden. Eller ja, man har spelat mer sett till den kvalité man haft i truppen. Man ska såklart vara favoriter mot nykomlingen Hammarby, men tycker kanske att man ändå blivit lite väl höga favoriter för formen är inte så himla bra. 1 vinst på de 6 senaste matcherna och den kom på premiärmatchen på nya arenan som man ju numera spelar på, 3-2 vann man mot Helsingborg som kanske är i en svacka för egen del.

Väl i den matchen hade man spelare som inte är med idag av olika anledningar. Mittfältaren Samuel Gustafsson är avstängd i matchen mot Hammarby. Den bättre hälften av bröderna Gustafsson, nämligen Simon Gustafsson är såld till Feyenoord. Båda dessa herrar är såklart stora avbräck i ett spelförande Häcken. Utöver dessa så är Martin Ericsson fortsatt skadad, liksom David Frölund och Sebastian Ohlsson också är. Samtliga är alltså mittfältare. Inte ens i ett lag som Häcken finns det så mycket bredd att det inte ska bli påverkade av detta, så det ska bli oerhört intressant att se hur man klarar dessa avbräck.

häcken     hammarby

Hammarby var länge i en svit där dom inte kunde vinna, trots att man spelade bra stundtals och hade mängder med chanser att avgöra. Dock bröt man den segerlösa sviten senast när man krossade Falkenberg med 3-0, som mycket väl kunde blivit både 4-0 och 5-0. Men nu är den där barriären bruten och självförtroendet lär öka betänkligt tror jag. Dessutom har spelare som Philip Haglund kommit igång ordentligt och håller hög kapacitet, vilket lett till att Erik Israelsson fått flytta upp en snäpp och gjort det bra där. Han är nästan alltid farlig när han kommer i andra vågen, och riktigt bra på inlägg med tanke på sitt fina huvudspel.

Nu är ju dock lagets bäste poängplockare Nahir Besara såld till Göztepe i Turkiet. Men in i startelvan kommer troligen Kennedy Bakircioglu vilket i så fall är ett stort plus såklart, om inte så finns det ändå hyfsade alternativ att stoppa in. En vi vet är tillbaka är Måns Söderqvist som var avstängd senast, också ett plus även om han inte varit superbra denna säsong. Sedan har man ju nyförvärv, men kanske ingen som riktigt är klar för att starta förutom målvakten Ögmundur Kristinsson, som säkert tar platsen mellan stolparna.

————————————————————————————————————————————————————–

Häcken har båda bröderna Gustafsson otillgängliga för denna match pga olika anledningar, även andra mittfältare saknas pga skada. Formen är inte superbra och man har blivit lite väl stora favoriter tycker jag. Hammarby bröt sin segerlösa svit senast och självförtroendet lär öka ordentligt nu. Visserligen sålt Nahir Besara, men man får tillbaka Måns Söderqvist och troligen Kennedy Bakircioglu offensivt. Dessutom slår man ur underläge vilket jag tror man gillar. Jag spelar X2 till Hammarby fördel till oddset 1.75. Insatsen blir lite över medel. Jobbbaa!

/ L’orso