Plockar ytterligare ett speltips ifrån onsdagens matcher ifrån den fjärde allsvenska omgången. Denna gång är det fokus på Gamla Ullevi som är Häckens tillfälliga hemmaarena. Det är här man tar emot Halmstad som sett direkt svaga ut under inledningen. Ett handikappspel prövas där oddset är 2,33x pengarna.

  • Match: Häcken – Halmstad
  • Spel: Häcken -1,5 
  • Odds: 2,33 @ pinnaclesports
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19:00, 16/4

Andra året i följd i Allsvenskan för Halmstad vilket Jens Gustavsson är ansvarig för. I fjol var det på håret att man lyckades hänga kvar då det allsvenska kontraktet säkrades först i kvalmatcher där man besegrade Sundsvall. Under vintern har det varit relativt få förändringar vad gäller spelarmaterialet. Därför känns det logiskt att man hamnar på liknade position i år som föregående säsong, och inledningen har inte vittnat om någonting annat. Det har endast blivit en poäng och detta trots att man mött relativt simpla motståndare. Besegrade har man blivit av nykomlingen Örebro med 1-2 samt mot Djurgården (0-3), och senast ett 0-0-resultat mot Norrköping.

Nu väntar faktiskt ännu starkare motståndare än vad man redan ställts mot, och tror att man återigen får det tufft. Inte bara har resultaten varit väldigt svaga utan man har även sett bedrövliga ut i det spelmässiga. Man spelar seriens mest utpräglade 4-4-2 och är ett lag som försöker försvara sig väl och därefter skicka långt på lagets fysiska och hårtjobbande anfallsduo. En filosofi som inte alls gått vägen såhär långt och möjligen behöver man utveckla sitt spel något då exakt samma melodi behandlades i fjol, vilket motståndarna troligen lärt sig nu.

Över till Häcken som står som värd för denna tillställning. Trots att fjolåret var ett misslyckat sådant och man placerade sig först på en tiondeplats har man inte gett vika för sina idéer. Det faktum att man står fast vid sin offensiva filosofi är beundransvärt och hedrande på alla möjliga sätt. Peter Gerhardsson förespråkar en fotboll som innebär stort bollinnehav och att många spelare befinner sig på offensiv planhalva. Säsongen 2012 gjorde man mycket goda resultat då man nästan nådde fram till ett SM-guld och även om man inte kommer så långt i år borde man göra en bra mycket bättre säsong nu.

Jag tycker att man förstärkt truppen på ett intressant sätt som visserligen är förenade med en del risker. Detta eftersom både Ivo Pekalski och Walid Atta är starkt förknippade med skadebekymmer. Dock är herrarna för tillfället hela och friska vilket betyder att Häcken befogar över en väldigt stark startelva. Det har dessvärre endast blivit tre poäng av nio möjliga, men anledningen till det beror på tufft motstånd och i senaste matchen otur med domsluten. Det känns väldigt troligt att man tar säsongens andra seger här. Eftersom man möter ett svagt Halmstad borde man dessutom avverka detta motstånd med minst två mål.

                                                                                                                                                   

Precis som de tidigare säsongerna är kvalitén på hemmalagets offensiva pjäser vilket goda. Halmstad har exempelvis Renée Makondele, Martin Ericsson och framförallt El Kabir att se upp med. Detta borde inte vara något man klarar av att bemästra utan får se sig besegrade med minst två mål, vilket spelas med 3/10 units till oddset 2,34 hos Pinnaclesports.

/Mikel