Vi tar oss till Hisingen där jag tror det kan bli rätt grinigt när Gefle säkert vill dra ner på tempot och göra sin grej för att irritera Häcken så mycket som möjligt. Häcken å andra vill säkert ha högre tempo och med sitt fina passningsspel kan man såra motståndarna lite överallt. Domaren, för dagen, Glenn Nyberg var senast ute och svingade hej villt med kortleken när han fick hoppa in, istället för en febersjuk Jonas Eriksson, i matchen Hammarby-Norrköping. Han hade långt ifrån kontroll på matchen. Ingen domare som imponerar på mig direkt.

  • Häcken – Gefle
  • Spel: Över 3.5 kort
  • Odds: 1.98 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Häcken kommer från en tung förlust borta mot Djurgården (1-2) där man var spelmässigt bättre, på slutet tappade Samuel Gustafsson humöret och drog på sig et gult kort och sekunden efter fick han rött för att ha sagt något till domaren så han är avstängd idag. Det är även en annan mittfältare i form av Mohammed Abubakari. Disciplin är då inget som Häckens lag har så värst mycket. Vi hade gärna haft dom med idag men det finns gott om spelare kvar som dragit på sig flera kort under säsongen och jag skulle inte bli förvånad om Häcken drar på sig minst 2 gula kort här, då är chansen till vinst på spelet redan halvvägs. Att man drar på sig många kort är ju för att man defensivt inte är skickliga nog i positionsspelet och hamnar efter många gånger och får då ta och syna ett gult kort istället. Nu när man har avstängningar så kan det bli än mer rörigt.

Gefle är inte lika bra borta som hemma och man får nog helt enkelt inrikta sig på att spela mycket försvarsspel denna match, för att sedan kontra när tillfällen ges vilket dom i och för sig är hyfsade på. Man har även anfallaren Dioh Williams tillbaka här vilket är ett plus, både för offensiven och för kortspelet. Defensivt lär dom få jobba hårt när Häckens spelskickliga anfallare säkert kommer röra sig mycket, vilket kommer rendera i något kort för Gefle är jag nästan säker på. Gefle har en del spelare som har fått syna kort under säsongen också och detta känns som en match där man mycket väl kan få syna minst 2 kort till.

Antal kort på spelare som är tillgängliga till denna match:
Häcken: Leonard Zuta 3, Simon Sandberg 3, Jasmin Sudic 3, Ivo Pekalski 2, Nasiru Mohammed 2, Emil Whalström 1, Christoffer Källqvist 1, Kari Arkivou, Paulinho 1, Dardan Rexhepi 1.

Gefle: Robin Nilsson 4, Dioh Williams 3, Johan Bertilsson 2, Jacob Ericsson 1, David Fällman 1, Ilir Berisha 1, Jonas Lantto, Dardan Mustafa 1.

Ja som ni ser är det hela 18 spelare som under säsongen tagit minst 1 gult kort, många har även tagit 2,3 eller 4 gula.

häcken     Gefle

Domaren för matchen heter Glenn Nyberg och när han senast dömde en match svingade han rätt rejält med korten. Då fick han hoppa in istället för Jonas Eriksson som blev sjuk. Nu är han uppskriven som förste domare och det kan nog svingas rätt rejält med korten denna gång också. För i matchen Hammarby-Norrköping (6 gula kort) var han inte bra, inte nog med att han missade en straff i slutet av första halvlek, han var inkonsekvent mest hela tiden och visade upp att han gärna står i centrum. En i raden av usla domare vi har här i Sverige. Nu ska han alltså döma ett lag som Häcken som redan har massor av spelare som inte är rädda för att ta ett gult kort. Vilket inte Glenn Nyberg från Borlänge heller är, rädd för att ta upp gula kort alltså. Nä jag tycker det känns vettigt att spela på över 3.5 kort i denna match till ett ganska bra odds dessutom.

————————————————————————————————————————————————————–

Häcken har många offensivt skickliga spelare som säkert kan fixa kort på spelare i Gefle bara via sin snabbhet och teknik offensivt. Men disciplinen hos hemmalaget är inte den bästa och skulle något gå emot dom kan det bli rörigt, vilket jag i och för sig tror det kommer vara från start. Laget saknar ju 2 ordinarie mittfältare så visst kommer det bli rörigt och spelare med inte så mycket matchform kommer in istället. Gefle lär mestadels få försvara sig, men dom har vassa kontringar som vi säkert kommer få se och med tanke på att Häcken inte alls är skickliga i sina omställningar kan vi mycket väl få se flera kort. Och domaren Glenn Nyberg visade senast att han gärna visar upp sina kort. Tycker det finns värde på Över 3.5 kort och spelar därför det till oddset 1.98. Insatsen är strax under medel. Kämpa!

/ L’orso