Allsvensk premiäromgång och jag lägger fokus på matchen mellan Häcken och Elfsborg där jag tror vi kommer få se en teknisk och passningsinriktad match med en hel del målchanser. Båda lagen har hög kvalité i offensiven och på underlaget konstgräs så kommer man även kunna spela ut precis som man vill göra. Häcken har ju superstjärnan Paulinho i offensiven som är en av ligans bäste, Elfsborg har bland annat Claesson som både kan spela fram och göra mål. Öppen match att vänta här.

  • Häcken – Elfsborg
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.89 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Häcken är ett väldigt skickligt spelande lag men ifjol så hade man svårt i början av säsongen, mycket på grund av att man spelade på Gamla Ullevi. Men sen under hösten kom man igång rejält när man invigde nya Bravida Arena med konstgräs vilket gör att Häckens spelsätt kommer mycket mer till sin rätt. Man gillar att ställa om snabbt och man gillar att ha bollinnehavet. Man gjorde det bra i gruppen i Svenska cupen och tog sig vidare relativt enkelt med en hel del mål trots massa missade målchanser. Man är nu i final efter att ha slagit ut Hammarby i semifinalen och det gjorde man för att man var det klart bättre laget matchen igenom.

Sen har man ju en spelare vid namn Paulinho som är enskilt den bäste spelaren offensivt i Allsvenskan, i princip. Finns inte många som slår honom i de offensiva delarna. Men man ska inte heller glömma bort att Häcken även har andra bra spelare som Nasiru Mohammed, Alexander Jeremejeff, Samuel Gustafsson och nyförvärvet John Owueri som gjorde 4 mål nu senaste i genrepet mot Ljungskile där man vann med 4-3. Och ja då kommer vi in på defensiven som inte är den starkaste lagdelen direkt. Men Häcken vinner oftast sina matcher på grund av en bättre offensiv än något annat. Här går man såklart in för att vinna och jag tror att vi kan få se Häcken högre upp i tabellen i år med en hel del mål gjorda. Vi har frågetecken på defensive mittfältaren Mohammed Abubakari

häcken     elfsborg

Elfsborg är en liten outsider i år, ingen har nämnt dom som någon vidare guldkandidat så man kan jobba lite i skymundan kan man säga vilket nog känns bra för deras del. Kvalitetsmässigt så kan man absolut utmana om topp 3 skulle jag säga. Framförallt så kommer Simon Hedlund ta extra kliv i år, vilket han redan visat på försäsongen och han var grym i genrepet hemma mot Halmstad där man vann med 3-0. Målskyttarna hette där Simon Hedlund, Viktor Prodell och Jörgen Horn. Där den sistnämnde är ett nyförvärv inför säsongen, en mittback som kanske varit bättre offensivt än defensivt såhär långt. Vilket absolut inte känns dåligt inför denna match.

Man trivs såklart bäst på konstgräs vilket inte är någon hemlighet, allra mest på sitt egna konstgräs. Men här tror jag vi kan få se ett Elfsborg som kommer gå för seger helt klart. och med Viktor Claesson, Simon Hedlund, Viktor Prodell och en joker i Emir Bajrami så har jag svårt att se att man inte gör mål mot ett Häcken som i vanlig ordning kan vara för naiva på hemmaplan när man möter ett bra lag. Samtidigt så har man inte varit stabila alls i defensiven på försäsongen. Här har vi några frågetecken på backarna Jon Jönsson och Daniel Mobaeck som rehabtränar samt ett annat nyförvärv i Anders Randrup som var sjuk nu i helgen. även anfallaren Per Frick rehabtränar.

—————————————————————————————————————————————————————–

Häcken är ett anfallsglatt lag med mycket kvalité. Framförallt så har man en Paulinho i högform plus några lirare till där bakom. Här kommer man spela ut på hemmaplan. Elfsborg kommer dock även dom försöka rulla bollen, och är även dom ett spelskickligt lag. Här har vi toppform på Simon Hedlund som kommer bli farlig. Defensiven i båda lagen är dock inte så bra som offensiven och jag tror vi får se en öppen matchbild här med mycket mål. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.89. Jag trycker in en tung insats här. Fraaamååått!

/ L’orso