Nu är det dags för mig att ta semester med en vecka i Rhodos! Igår satt allt och jag har varit rätt ute i 17 av mina 19 senaste  spel! I dagens match mellan Häcken-Elfsborg har jag saken klar för mig. Häng på!


Häcken – IF Elfsborg

Spel: Häcken 0, -0.5 (Asian handicap)
Odds: 2.050 @ Bet365 
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.30

Båda dessa lagen har kommit ur de svackor de haft. Häcken har nu 4 segrar och 1 oavgjord på lagets 5 senaste matcher. Det ska dock tilläggas att man 3 av segrarna är mot enklare motstånd då man vann mot GAIS och Örebro i två matcher. Sedan kryssade man nere i Malmö vilket är riktigt starkt för att nu senast bortaslå Norrköping med 2-1. Formen får ses som mycket god för Häcken som är 8 poäng bakom serieledande Elfsborg som man nu möter. En vinst här är ett måste för Göteborgarna annars har nog tåget gått för att vinna SM-Guld.

Jag tror vi får se ett offensivt Häcken här som måste gå för seger för att inte hamna för långt bakom Elfsborg. Vid förlust är guldet borta och vid seger ser det mycket ljusare ut för att komma ikapp. Elfsborg är dock starka för dagen och man vill givetvis inte åka på stryk i den här matchen. Defensiven kommer säkerligen prioriteras och lagets vassa kontringsspel kommer att användas. Elfsborgs defensiv har haft brister den senaste tiden och när man nu ställs mot en vass offensiv i Häckens så kommer man stöta på problem.

Elfsborgs spel på bortaplan har inte imponerat lika mycket som deras spel på hemmaplan. År efter år är det just bortaspelet som inte stämmer för Boråsarna och mot Häcken i Göteborg har man haft problem de senaste åren då man spelat 1-1 i två raka matcher och nu senast åkte man på stryk med 2-0.

Elfsborg kommer stärkta eller kanske bekväma efter två raka segrar i två raka toppmöten. Nu är det dags för ett tredje toppmöte och den kanske svåraste matchen när man ställs mot ett extremt formstarkt Häcken på deras hemmaplan. Elfsborg är säkerligen nöjda med oavgjort i den här matchen även om man kommer försöka vinna. Jag tror dock det blir tufft och är Häcken bara snäppet effektivare än vad Helsingborg och Malmö var mot Elfsborg så vinner man här.

Elfsborg har dessutom stora problem inför den här matchen då båda anfallarna Lasse Nilsson och suveräna Victor Claesson är skadade. Lägg därtill att reserven Jawo har skadebekymmer också. Utöver dessa saknar man Oscar Hiljemark som är avstängd här vilket är ett stort defensivt avbräck.