Ett Häcken som börjat ta sina poäng på slutet tar emot ett Djurgården som tog en riktigt skön seger efter en riktigt dyster formsvacka. Men kan man fortsätta på det nu. Mja lär bli en jämn match där jag ändå tror hemmalaget Höcken drar det längsta strået. Laget från Hisingen är starka på Bravida Arena och kommer gå för 3 poäng. Djurgården kommer dock, som vanligt, få sina chanser via kanterna där man är starka. Och där jag känner att Häcken inte är så starka och lär släppa till en del hörnor.

  • Häcken – Djurgården
  • Spel: Djurgården över 4.5 hörnor
  • Odds: 1.70 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Häcken har kommit igång ganska bra nu och har 7 poäng på de 3 senaste. På hemmaplan brukar man vara starka och sällan man tappar poäng. ofta gör man mycket mål också. Det tror jag även att man gör mot Djurgården. Det betyder att man kommer få ett Djurgården som jagar efter ett mål. Då ska man alltså försvara sig vilket man gör ganska dåligt och framförallt så är man dåliga att försvara sig via kanterna där Djurgården är bra. Så visst kommer vi få se flera inlägg från Djurgården här. Och går det som det ska lär dom även skapa flera hörnor.

Ser vi till hörnorna så släpper man till en del hörnor, hela 6.4 hörnor i snitt varje match. Och fler lär det bli när man nu möter ett av de bästa hörnlagen i ligan.

Vi stryker Alexander Jeremejeff, Tefu Mashamaite och Rasmus Schuller på grund av skador. Inga nyckelspelare direkt men ändå.

häcken    Djurgården

Djurgården tog en skön seger senast mot Helsingborg (3-0) och bör ha bättrat på självförtroendet en aning som var i botten innan dess. Nu kan man spela lite mer avslappnat och möta ett Häcken som är svaga i defensiven. Djurgården å sin tur kommer i sedvanlig ordning anfalla via kanterna för det mesta där man ofta slår inlägg, som brukar leda till en del hörnor. Faktum är att Häcken är som allra sämst på att försvara sig via kanterna då man gärna spelar centralt på mitten vilket förenklar det hela en del för Djurgården att anfalla då man kommer upp i banan ganska lätt. Tror man kommer få sina chanser här. Samtidigt så tror jag även att man kommer behöva anfalla dpå man med största sannolikhet kommer behöva göra minst 1 mål för att ta poäng.

Går vi över till hörnorna så är man absolut en av de bästa hörnlagen i Allsvenskan, om inte det bästa. Man har ett snitt på 6.5 hörnor hittills. Vanligtvis brukar man skapa en hel del hörnor även på bortaplan och det beror på att man hemmalagen är mer offensiva och släpper till fler chanser via kanterna där Djurgården är riktigt starka. I en sån här match känns det som att det kommer ske hela tiden.

Till denna match saknar man Haris Radetinac som åkte på en ny tung skada. Och sedan så saknas Kerim Mrabti, Amadou Jawo, Marcus Hansson och Seon-Min Moon.

———————————————————————————————————————————————————–

Häcken har ganska bra form just nu och man är starka på hemmaplan. Man lär gå för 3 poäng och man kommer definitivt göra mål här. Defensivt är man dock alldeles för svaga, speciella via kanterna. Djurgården å andra sidan är riktigt bra på att anfalla via kanterna och man brukar skapa en hel del lägen just där på bortaplan när motståndarna är allt mer offensiva oå sin hemmaplan. Här lär det bli likadant. Jag spelar Djurgården över 4.5 hörnor till oddset 1.70. Insatsen är hög här. Framåt!

/ L’orso