BK Häcken spelar sin andra raka hemmamatch på kort tid och här gästas man av Djurgården. Ett möte mellan ett lag som faktiskt smyger med i toppstriden medan det andra gänget inte riktigt har hittat det där flytet. Jag fortsätter att trycka för det lilla Göteborgslaget som spelar en riktigt fin fotboll i nuläget!

  • Match: Häcken-Djurgården
  • Spel: Häcken över 1,5 mål
  • Odds: 1,61 @ Bet365
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 15.00

Efter några blandade resultat under inledningen för Hisingens stolthet så har man verkligen växlat upp och när man väl får utdelning på sina möjligheter så ser man klart och tydligt hur pass starkt lagets anfallsspel är. Nu är man Allsvenskans målgladaste lag och framförallt så trivs man riktigt bra hemma på Rambergsvallen, där man efter 5 matcher snittar nästintill 4 (!) mål/match.

Det finns en rad saker att gilla hos hemmalaget, där tränaren Peter Gerhardsson har hittat en fin balans i det man gör framåt. Den som syns allra mest är utan tvekan den hypersnabbe rekordmannen Abdul Majeed Waris som i och med sina 5 mål i den senaste matchen (Norrköping hemma) är bäst i Allsvenskan under 2000-talet.  Med sina 12 mål har han gjort nästan lika många som hela motståndarlaget. Men man ska inte glömma bort de duktiga spelarna han har bakom sig också.

Blåränderna från Stockholm å sin sida kommer troligtvis klättra i tabellen, även om kanske inte alltför mycket pekar på det i nuläget. Även om man kanske inte vinner matcher så är man ändå obesegrat i 5 raka matcher. Finns dock en hel del att slipa på, däribland ett mer effektivt anfallsspel. Man krånglar till det alldeles för mycket med bortslagna passningar som kommer leda till att motståndarna får mer tid på deras planhalva om det fortsätter på samma sätt. Samtidigt har jag en känsla av att DIF kommer med ambitionen att försöka lira i Göteborg, något osäker på hur det kommer fungera mot ett formtoppat hemmalag.

För hemmalagets del ser det bra ut inför dagens match, relativt klara från skador och avstängningar. Hos Djurgården saknas Marc Pedersen i backlinjen, i övrigt några namn som inte direkt har rosat marknaden.

Häcken har gjort minst 2 mål i 7 av 9 matcher så här långt in i seriespelet där man inte har klivit av planen mållöst sedan premiären. Det är är såklart ingen slump, för den delen. I samma veva har Djurgården haft svårt att täppa till och målvaktsspelet inger inte någon trygghet. Visserligen har man släppt in precis 1 mål i 5 raka matcher, dvs under samma period där man har varit obesegrat, men då har man mött en rad målsnåla lag, bl.a. AIK och Gefle.

Lämpligt nog så trivs inte Djurgården särskilt bra på Rambergsvallen heller, 3 raka förluster har det blivit där man har släppt in just 2 mål i samtliga.

Jag tycker att det känns rätt att fortsätta spela på Häckens framgångsvåg och den formen man har visat upp framför motståndarnas mål. Inget undantag här för min del.

Det blir även ett sidospel för en mindre insats:
1/10 units på BK Häcken över 2,5 mål till 3,00 ggr pengarna, även det på Bet365.

/Puyol