Hemma på BRAVIDA Arena tycker jag Häcken ska ha kanonchans att få med sig ett bra resultat till reutren. Man är ett offensivt starkt lag och man har samtliga spelare tillängliga. Dessutom i bra form för dagen måste ju tilläggas. Cork City är inget defensivt brunkargäng utan även dom vill spela offensivt, enligt Häckens scout. Det låter ju perfekt för Häckens del och jag tror Göteborgarna kan få bra utdelning här på hemmaplan. Dessutom saknar Cork en del spelare.

  • Häcken – Cork City
  • Spel: Häcken över 1.5 mål
  • Odds: 1.61 @ Unibet
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Häcken vann mot Hammarby senast i Allsvenska omstarten och man gjorde det med 4-2. Och innan uppehållet vann man hemma mot Djurgården med 3-1. Kan rabbla upp många matcher på hemmaplan där man öst in mål. Vilket inte är så konstigt egentligen då man är ett offensivt balanserat lag med flera skickliga spelare längst fram. Att formen är nästintill på topp är ganska trevligt för detta starka hemmalag som trivs på sitt konstgräs och som nu tar emot något halvdassigt gäng från Irland som knappt tog sig vidare från förra kvalrundan, då mot ett Nordirländskt gäng. Tror man kommer ösa på från start här och får man tidigt hål på Irländarna kan det onekligen rinna undan här.

I hemmalaget så har man samtliga spelare tillgängliga vilket är första gången denna säsong. Nyförvärvet Rasmus Lindgren är dock inte spelklar förrän imorgon. Men räkna med en stark offensiv startelva.

häcken    cork city

Cork City känner man ju inte till så mycket här i Sverige. Men att Irländska ligan håller sämre nivå än Allsvenskan är jag tämligen säker på. Och det var med nöd och näppe att man tog sig vidare från förra kvalrundan där man slog ut Nordirländska Linfield (0-1 och 1-1). Och att man har 15 raka matcher utan förlust lägger jag inte så stor vikt vid. Utan nu möter man ett formstarkt Häcken som är riktigt bra offensivt och gör en hel del mål på konstgräset. Det blir en hel annan match än vad Cork är vana vid skulle jag gissa på. Så upp till bevis ifall ni är så bra som 15 raka utan förlust eller om ni är helt enkelt är så adlig som man kanske tror i denna match. Att man sen gärna spelar en offensiv fotboll, som Häckens scout berättat, bådar inte gått för Irländarna då Häcken är mästare på att ställa om snabbt och på så sätt skapa chanser.

Ser vi till truppen så saknar man flera spelare enligt deras egen hemsida. Det är Alan Smith (målvakt), John Kavanagh (back), Kenny Browne (back), Greg Bolger (mittfältare) och John Dunleavy (mittfältare). Sen är det frågetecken för Alan Bennett (back), Steven Beattie (mittfältare). Och vad jag kommit fram till så är flera av dom ordinarie, så man har alltså inte ens sitt bästa lag i denna viktiga match, aj aj aj.

——————————————————————————————————————————————————————

Häcken är ett offensivt balanserat lag som trivs hemma på Bravida Arena. Man har öst in mål där mot Allsvenskt motstånd. Nu möter man ett Irländskt motstånd som lär vara en nivå sämre dessutom. Cork må göra det bra i Irland men nu möter man ett starkt hemmalag med grym offensiv. Inte blir det bättre när man saknar flera ordinarie spelare heller. Tror inte alls att man räcker till. Jag spelar Häcken över 1.5 mål till oddset 1.61. Jag maxar insatsen här. FRAMÅT!

/ Lä’orso