Häcken ser farliga ut i år och lagets offensiv har verkligen vaknat till på allvar nu. Motståndarna BP ser också ut att vara på gång efter en usel inledning på säsongen. Jag har hittat ett riktigt bra spel här och har många faktorer som talar för det, häng på!

Häcken – Brommapojkarna

Spel: Häcken leder i halvtid
Odds: 1.90 @ Nordicbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00 

Efter en svår inledning på säsongen med bland annat två förluster borta mot Elfsborg (3-1) och Helsingborg (4-2) så har man börjat få ordning på spelet igen och har nu 3 segrar och 1 oavgjord match bakom sig. Senast stod man för en grym insats när man besegrade Malmö FF på bortaplan med 2-1 efter två snabba mål av en stekhet Mostapha El Kabir som börjat göra mål igen. Man spelar med stort självförtroende för dagen och hemma på Rambergsvallen är man starka. Här har man krossat Norrköping (2-0), Halmstad (3-0) och senast hämtade man upp två underlägen mot AIK i en match som slutade 2-2. Nu ställs man mot ett BP som har två starka insatser bakom sig men dessa insatser har kommit mot betydligt enklare lag än Häcken och båda dessa matcher har spelats i Stockholm. Mitt spel blir att Häcken skall ha ledningen redan i halvtid och det känns riktigt stabilt då Häcken ofta chocköppnar i sina matcher och av lagets 7 matcher den här säsongen så har man haft ledningen i 4 av dessa redan i halvtid…

hacken logo       brommapojkarna-logo

BP har haft en tung inledningen på säsongen där man var uppe i 6 raka utan seger inför senaste matchen där man besegrade Norrköping med fina 3-0 på sin hemmaplan. I matchen före det var man ytterst nära att ta poäng av Djurgården men det slutade med förlust med 3-2. Man har haft stora problem i sin defensiv som släpper till alldeles för enkla lägen till motståndarna och när man nu ställs mot ett offensivt Häcken som har El Kabir i högform så bör man få stora problem. Något som definitivt talar för mitt spel här är att BP har legat under i halvtid i 6 av sina 7 matcher i allsvenskan den här säsongen! Man är ruskigt svaga i inledningen av matcherna och de flesta lagen man mött har haft ledningen redan efter 20 minuter och det talar definitivt emot dem här när man möter ett Häcken som är sylvassa direkt från start. När Häcken mötte Malmö senast hade de ledningen med 2-0 redan efter 7 minuter!

I Häcken saknas avstängde Walid Atta samt Sula Matovu, Sebastian Ohlsson, Hosam Aiesh och Ronald Mukiibi som alla dras med skador.
BP får klara sig utan trion Filip TronêtAndreas Ericsson och Gabriel Özkan.

Kort summering: 
Häcken är heta för dagen och man har flera spelare i högform, däribland lagets store målskytt Mostapha El Kabir som säkerligen gör något mål ikväll. BP är lite på gång för dagen men möter förmodligen för tufft motstånd här och om man ser till statistiken så har BP legat under redan i halvtid i 6 av lagets 7 matcher den här säsongen medan Häcken haft ledningen i halvtid i 4 av deras 7 matcher. Jag tycker 1.90 är ett helt okej odds på Häcken som säkerligen har en stabil ledning redan i paus!