Tre allsvenska matcher under söndagen och inleder med att plocka ett objekt från matchen där två förmodade topplag ställs mot varandra. Bortalaget har haft en tveksam inledning på säsongen och nu väntar en jobbig uppgift på resande fot. Här lägger jag fokus på ett målspel som känns väldigt bra. Det plockas med en större andel units.

  • Match: Häcken – AIK
  • Spel: båda lagen göra mål
  • Odds: 1,67 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Insats: 27/4, 17:30

Säsongen 2012 var Häcken ett stort utropstecken. Då var man med i kampen om SM-guldet, men dessvärre räckte man inte hela vägen fram. Man utmärkte sig med sitt offensiva spel som innebar stor målskörd framåt men även en hel del aktivitet bakåt. I fjol var man dock en besvikelse då man presterade långt under sin egna förmåga. Placeringen blev en tionde plats.  I år är känslan att man har hittat tillbaka till en liknade nivå som man hade för två år sedan. Man visar upp en stor lust att anfalla och det har sina spår i matchresultaten.

De inledande fem matcherna har man lyckats kamma hem nio poäng vilket är ett fullt godkänt facit. Förlusterna har kommit mot Elfsborg och Helsingborg och gemensamt för dessa matcher är att man varit gästerna. Vidare har man lyckats göra mål i alla matcher och hållit nollan i två. Den totala målskillnaden är 12 – 8 vilket är ett starkt bevis på det jag tidigare pratade; det händer saker både framåt och bakåt när Häcken spelar allsvensk fotboll. Jag har väldigt svårt att se att man inte skulle stå för minst ett mål i denna match.

AIK har alltid höga krav och förväntningar på sig och inför den här säsongen var det inget undantag. Fansen förväntar sig ett SM-guld vilket är fullt rimligt. Spelartruppen har definitivt den kapaciteten, men man har inte alls lyckats nå upp till den nivån här i inledningen av säsongen. Troligen kommer man trampa igång maskineriet på allvar ju längre fram vi kommer, men det börjar bli ont om tid. Redan nu är man sex poäng bakom serieledarna och det är därför hög tid att börja hämta in dessa innan försprånget hunnit bli för stort.

Det är framförallt mot samlade försvar som man har haft svårigheter såhär långt. I senaste matchen förlorade man på hemmaplan mot Norrköping vilket är ett bevis på det. När man nu ställs mot ett något mer offensivt lagbygge kan jag inte se hur man inte skall kunna göra mål. De offensiva kvalitéerna är trots allt stora hos detta lag som Andreas Alm förvaltar över. Även om Nabil Bahoui, Celso Borges och Henok Goitom alla underpresterat än så länge finns det gott om anfallskvalité här, och nu när det bjuds på större ytor kommer de definitivt att utnyttja dessa.

                                                                                                                                                                

Båda lagen har målsättningen att placera sig bland de översta lagen. På hemmaplan är Häcken ett lag som alltid går för offensiv utdelning medan bortalaget är tvingade göra detsamma med tanke på att man är i behov av poäng. Dessutom finns det som sagt mycket kompetenta offensiva pjäser hos båda lagen. Att båda lagen gör mål här känns väldigt troligt vilket spelas med 7/10 units hos Bet365.

/Mikel