Måndagkvällen bjuder på en Allsvensk match när vi påbörjar nästa omgång. Ett gulsvart möte i Göteborg där BK Häcken gästas av huvudstaden i form av ett toppat AIK på jakt efter serieledningen. Tror att vi kan få se en jämn och välspelad match mellan två lag som har kapacitet framåt, vilket så även bidrar till mitt spelförslag här.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Häcken – AIK
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,72 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00 22/7

Häcken har, efter halva serien spelad, haft svårt att återupprepa sin succé från fjolåret. Man parkerar i mitten av tabellen och lagen kring medaljstriden har dragit ifrån något för mycket. När man väl såg ut att ha hittat rytmen (besegrade både Halmstad och Malmö på bortaplan) föll man tillbaka på nytt med två nya förluster mot kvällens motståndare samt Kalmar hemma. Man fick dock ett bra resultat med sig från Prag  i torsdags där 2-2 är något att bygga på mot tjeckiska Sparta i Europa League-kvalet.

AIK är nu kanske seriens absolut formstarkaste lag. Man är nu obesegrade i 8 ligamatcher i följd varav 6 segrar i dessa. I och med det är man endast 3 poäng från serieledande Malmö, där man kan konstatera att Solna-laget har hittat rätt efter en väldigt trög inledning man hade. Den första halvan av serien får ses som minst ett betyg starkare än godkänt med tanke på vilken turbulens och tragedi som har präglat lagets säsong.

Häcken kommer till spel utan ett par defensiva pjäser, där Mohammed Ali Khan, Emil Wahlström och Jonas Bjurström inte är tillgängliga. Frågetecken på spelfördelaren Martin Ericsson som testas timmarna före avspark. AIK saknar kreatören Celso Borges sedan tidigare pga landslagsuppdrag medan Alexander Milosevic är avstängd efter sitt röda kort förra helgen. Daniel Majstorovic är, återigen, väldigt petad.

2602168742

2915795_570_321

Häcken kommer att ha matchats hårt de närmsta dagarna med den här bataljen samt ett dubbelmöte i Europa. Det som även innebar målgaranti på Rambergsvallen under fjolåret har gått desto trögare i år där man har nollats i hälften av hemmamatcherna, vilket är en del av den, att jämföra med 2012, något knackiga tabellplaceringen. Motståndarna kommer in med större respekt och nöter försvarsspelet något hårdare i sin matchplan, något jag misstänker att ett AIK med väldigt stort självtroende inte kommer bedriva i samma utsträckning.

Det är även ett AIK som endast har hållit nollan intakt i en (Norrköping) av 8 bortamatcher i Allsvenskan den här säsongen. Moestafa El Kabir & co är inte helt uddlöst och chanserna skapas, där man skulle må bra av att vrida upp effektiviteten. Samtidigt har man märkt av att det inte krävs alltför mycket för att få hål på laget även när man ser ut att ha kontroll (Kalmar senaste exemplet). Även här noterbart att AIK har gjort mål i 7 av 8 bortamatcher när man slipper spela sig igenom låga försvarslinjer.


Den spontana känslan inför den här matchen är att det kommer skapas lägen och att målvakterna kommer sättas i arbete, och det i än större utsträckning än mötet för 2 veckor sedan (AIK 2-0) som i övrigt hade en talande matchbild för den här spelvarianten. Två lag som har större kvaliteter framåt att jämföra med hur man har det ställt runt omkring eget straffområde. Testar knappa medelinsatsen på att båda lagen står för minst ett mål i den här matchen.

Testar ytterligare tre spel med mindre insatser:
Moestafa El Kabir målskytt 3,25 (Betsafe) 1/10 units
Kennedy Igboannanike målskytt 4,00 (Betsson) 1/10 units
Över 10 hörnor (asian) 1,875 (Bet365) 2/10 units

/Puyol