Vi provar på Allsvenskan igen, nu när det börjar lida mot sitt slut för det här året i och med att den sista omgången spelas nu i helgen. Ett fåtal lag har fortfarande något att spela om och två av dom hittar vi på Rambergsvallen ikväll där jag kommer testa något nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan, Sverige
  • Match: Häcken – AIK
  • Spel: Häcken under 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.00

BK Häcken har stått för en lysande säsong och man har varit en sevärd historia med hela 64 mål framåt, vilket ger ett ungefärligt målsnitt på nästan 2,3 mål/match. För den objektive har det inte varit svårt att gilla laget från Hisingen och om man ser till storleken, att jämföra med de andra lagen i guldstriden, så hade det varit häftigt om de kunde avgå med segern. Dessvärre så satte man krokben på sig själva efter att ha tappat en ledning hemma mot Kalmar till förlust på bara några minuter, en förlust som nog blev vansinnigt kostsam i och med att tre poäng där hade inneburit fortsatt serieledning inför kvällens match.

Likaså har AIK stått för en riktigt fin säsong där man har lyckats kvalificera sig för spel i Europa League samtidigt som man har kunnat bibehålla sin position i toppen. Mycket tack vare att man kunde bredda truppen med ett par namnkunniga spelare i somras. Precis som för motståndarna så spelade AIK med stor sannolikhet bort sina guldchanser när man endast fick 1-1 hemma mot Syrianska, och även om några teoretiska möjligheter kvarstår så ska det mycket till för att man ska ha något SM-guld att spela om på söndag.

Det enda man vet om BK Häcken så här långt och spelare som saknas i laguppställningen är mittbacken Söderberg som blev målchansutvisad senast. Ett par småskavanker på bl.a. Majeed och Ericsson. AIK kommer till spel utan Milosevic i mittlåset som har varit skadad en längre tid. En position där man i övrigt har en fantastisk bredd. Tjernström och Atakora finns inte heller med i truppen, vilket inte ses som några större avbräck.

Det här är ett möte mellan seriens absolut bästa anfall och det jag ser som det bästa försvaret, och sett till organisation och kollektivt försvarsspel, så är känslan att AIK är det laget som är bäst lämpat till att stå upp mot det göteborgarna har att komma med i anfallsväg. Häcken må vara en fantastisk målmaskin, men AIK är väldigt stabilt och inte alltför enkelt att få hål på.

När den här matchen har dragit igång så har den ena guldkandidaten Elfsborg spelat klart sin match. Guldjagande Malmö tar emot ett avsågat Örebro i en match som går parallellt med den här. Två resultat som kan påverka hur spelet kommer se ut här på Rambergsvallen. Stockholmarna lär nog ha förstått att guldchansen är ytterst liten, men man ska samtidigt komma ihåg att det fortfarande finns platser ut till Europa att spela om till nästa säsong. Motivationen bör det inte vara något fel på då, kan man tycka.

Både Martin Ericsson och Waris Majeed, två av Allsvenskans absolut bästa spelare den här säsongen, klev av med skador senast. Två stora poängspelare som betyder otroligt mycket för lagets anfallsspel. Ericsson verkar ha haft problem på slutet medan Majeed, som ska ha magnetröntgats i veckan, tydligen bara ska ha lidit av kramp. Information jag inte riktigt vet hur jag ska ta, men personligen så misstänker jag att dessa herrar inte är i toppslag om dom kommer till start.

Förväntar även regn under kvällen i Göteborg, vilket kan göra planen svårspelad under den här årstiden.

__________________________________________________________________________

Relativt sällan jag kör på underspel/lag, men det här är något jag har fastnat för. Skulle AIK lyckas stå emot inledningsvis samtidigt som fokus är på rätt plats så tror jag att man kan fixa det här. Spelar på att Häcken inte gör mer än ett mål i matchen.

/Puyol