John Isner är favorit att slå holländaren Haase som sent om sidor vaknat till på vårkanten. Haase har hittat slagen och serven – Isner har just nu bara serven och spelar på sitt sämsta underlag.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Nice
  • Match: Haase – Isner
  • Spel: Haase
  • Odds: 2,26 @ Betsson
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 13.00

 

John Isner har förlorat tre av sina fyra senaste matcher – alla på grus. Året har inte riktigt börjat som amerikanen tänkts sig. Han har dalat på rankingen och återfinns inte ens bland dem 20 bästa längre.

Isner ska inte plocka många poäng på grus heller. Han har chansen på ihard, hard, gräs och canadian tenn (det grusunderlag som används i ATP Houston) På vanligt grus är han högst begränsad och när motståndaren är specialist på underlaget ska amerikanen få problem.

Robin Haas har en skön stil, men inledde året extremt svagt. Det är först i de två sista turneringarna som han tycks hittat spelet. I Oerias nådde han andra rundan efter att ha kvalat in, där satte en grymt formtoppad Robredo stopp.

Samma sak hände i Madrid, där slog holländaren Llodra och Dolgopolov men åkte sedan på torsk mot Tsonga efter två tiebreak. Detta var emellertid ”breaket” för 2013. Det var i Madrid som Haase vaknade.

Jag tror dock att underlaget i Nice är bland de snabbare. Det kan man förstå bara genom att se att Querrey är tredjehandsfavorit att vinna turneringar, ett stort skämt egentligen.

Men underlaget är fortfarande ”riktigt” grus och som alltid kommer Isner vara totalt underlägsen i alla rallyn. Haase kommer låsa fast honom på backhandsidan och tvinga amerikanen till många misstag.

John Isner åkte ut i andra omgången här förra året..då mötte han Malisse i öppningsrundan. Nu är motståndet bra mycket hårdare och frågan är var Isner har tankarna.. på ATP Nice eller Franska Öpnna?

Grabbarna har 1-1 i matcher efter två tighta tillställningar på hardcourt. Det lär bli tight igen, men fördel Haase tack vare underlaget.