Förra årets ”skrällvinnare” Tommy Haas ställs emot tennisens badboy, Ernests Gulbis, allting talar för en riktigt bra match!

  • Matchen : Haas – Gulbis
  • Liga : ATP Halle
  • Speltips : Över 22.5 games i matchen
  • Odds : 1.75 @ Unibet
  • Units : 2.5/5
  • Spelstopp : 17.00

Tommy Haas ifrån Tyskland har i år visat att han är en top 15 spelare i världen, han kom till kvartsfinal sist i Franska Öppna och har spelat bra hela året förutom någon enstaka match. Nu kommer han också hem till Tyskland för att spela turneringen han vann förra året på gräs vilket han har visat att han gillar. Haas har ett spel som passar gräs väldigt bra, en bra serve, bra nätspel och offensiva returer. Förra året i finalen här i Halle så vann han över Federer och Federer är enligt mig tidernas bästa gräs spelare så det bevisar bara vilken bra gräs spelare Haas är och han är även en publik favorit i Tyskland.

Haas och Gulbis efter matchen i Munchen tidigare i år.

Haas och Gulbis efter matchen i Munchen tidigare i år.

Ernests Gulbis ifrån Lettland har jag rekat många gånger och ni lär känna han rätt bra nu men han är gärna en spelare som vill ställa till det för hemmaspelare och speciellt dom ”bättre” spelarna. Han är verkligen hetlevrad men han är en otroligt stor tennis talang vilket han har visat i år. Han har tagit set emot Nadal i två matcher i år, båda stycken har dessutom varit i första set så han har haft bra chans på vinst. Gulbis har en riktigt bra första serve som han får ut mycket gratis på, dock har hans spel inte stämt på gräs tidigare och det förvånar mig. Han har offensiva returer vilket är väldigt bra på gräs men han visade bra form emot Baghdatis i första omgången som är en bra gräs spelare så han är nog på gång.

Vad jag baserar spelet på är att dessa spelare har mötts 4 gånger och det har aldrig slutat i raka set, 2-2 i möten och jag tror att Haas kommer att vinna denna matchen men han kommer att få kämpa för vinsten.

Lycka till!

/Lidde