Idag drar vi oss till Lund där H43 tar emot Ricoh från Stockholmstrakterna. H43 som överraskande nog har skrapat ihop några poäng på sistone ställs mot ett Ricoh som är i en djup svacka. Bägge lagen är i behov av poäng. Kommer denna svacka att vändas idag må tro? Jag har ett spelvärt tips!

  • Match: H43 Lund – Ricoh HK
  • Speltips: Ricoh över 23,5 mål i matchen
  • Odds: 1,69 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19.00

H43 som står för hemmaplan vann sin senaste match mot Guif, vilket var helt enastående. Det fanns inte på någons karta att man skulle näta hela 35 gånger mot ett lag som Guif och vinna med 35-33. Ännu mera positivt var att man delade ut målskyttet och man hade hela tio spelare i protokollet. Joakim Bååk, Simon Nyberg och Måns Gerdtsson briljerade och gjorde tillsammans 19 mål. Utöver denna match så har man sett riktigt bleka ut. Man förlorar mot lag som Drott, Ystad, Skövde, utan att ens ha någon chans, vilket visar på att man trots den senaste matchen kommer kämpa för att hålla sig kvar i serien tillsammans med Önnered. Det som enligt mig talar för H43 är att de kommer med ett ökat självförtroende inför dagens möte. Man måste dock täppa igen bakåt då man snittar 27 insläppta mål per match och det är under all kritik. Inga skadade på pappret.

Går vi över till det gästande laget Ricoh så har man gjort två ur usla prestationer i de senaste matcherna. Man har förlorat med tio bollar mot Redbergslid samt Kristianstad. I och för sig är det två riktiga bra lag som man mött och jag klandrar dem inte för att de förlorat, utan för att de har sett så himla lojt ut. Inställningen måste verkligen höjas, men det tvivlar jag inte på idag när man möter ett betydligt sämre motstånd. Kommer man upp i nivå så tror jag man har kapacitet att slå H43, men det krävs att vissa spelare börjat prestera igen. Målvakten Tomas Forsberg har varit rent ut sagt dålig i de två senaste matcherna, ska inte klaga för mycket då han verkligen inte fått någon hjälp av försvaret, men trots det behöver han börja komma igång igen. Mattias Gustafsson som är en nyckelpjäs i försvarsspelet tror jag får bära stort ansvar idag. På skadesidan har man inga borta och man åker till Lund med en komplett trupp.

H43 som ofta släpper in mycket mål (snittar 27 insläppta per match), tror jag kommer få det tufft även idag mot ett starkt Ricoh. Ricoh som haft en tuff period nu med två raka torskar behöver komma tillbaks på banan och detta är ett utmärkt tillfälle att visa att man ska vara kvar i denna serie. Jag spelar där av Ricoh att göra över 23,5 mål till en insats strax över medel.