Vi drar oss ner mot Skåne där toppen gästar botten i en kamp om två poäng. H43 som har ett nybygge kämpar på för att kunna hänga kvar i Elitserien medan Guif som är riktigt bra, även mitt favoritlag när det gäller handbollsmässiga kunskaper, kämpar för att vinna hela serien. Guif som visat att de har kapacitet att vinna mot vem som helst i Elitserien, bör även här vinna med ett par bollar!

  • Match: H43 Lund – Eskilstuna Guif
  • Spel: Eskilstun Guif -4,5
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 16.45

Guif kommer till denna match med ett par spelare som har en riktig toppform. Mathias Tholin, även kapten, springer ständigt i kontringar och var riktigt bra senast med hela åtta baljor. Även den andra kanten, Daniel Pettersson, ville inte vara mycket sämre och det resulterade i sex baljor. När det kommer till kontringsspelet så är det inte många lag som kan stå upp emot Guif. Niometarna, Helge Frieman och Viktor Östlund, visar klass dem med och har fått vara med på EM-kval med landslaget. Det man kan konstatera är att en hel del spelare innefattar en oerhört hög form och det kan man även se i de senaste matcherna då man har fem raka vinster. Idag bör man komma med komplett trupp ner till Lund och bara vinna.

H43 som har börjat kämpigt i året upplaga av Elitserien, fortsätter att ha det tufft. Endast en vinst och två oavgjorda på hela elva spelade matcher, och man kan själv dra slutsatsen om att det inte är okej. Trots detta imponerade man ändå senast mot Malmö då man fick med sig ett oavgjort resultat. I denna match storspelade Simon Nyberg och Joakim BååK, då man gjorde åtta samt sex mål. Tränarna Robert Andersson samt Christoffer Geissler, vet själva vad de har att göra med idag och kommer försöka stoppa Guifs kontringsspel, vilket innebär att de kommer dra ner på farten. Senaste fem mötena mellan lagen har det dock inte lyckats.

Inbördes möten:
H43 – Guif = 28-40
Guif – H43 = 29-23
Guif – H43 = 45-32
H43 – Guif = 22-30
Guif – H43 = 38-27

Och vad kan man konstatera utifrån detta? Visst kan man gå emot statistiken, men kan man även gå emot form och prestationer? Tror inte det, och jag lirar -4,5 till Guif på en hög insats. Testar även linorna -5,5 och -6,5 till en mindre insats.