Ännu ett långtidsspel på listan där jag denna gång fokuserar mig på två landslag mellan varandra. Enligt spelbolagen är det Spanska landslaget stor favoriter gentemot Kroatien, vilket förvånar mig rejält då jag anser att Kroatien har en liten fördel jämfört med Spanien. Vilket av dessa två lag tar sig längst i turneringen och kniper en bättre placering? Se min motivering!

Spanien:

Ska man se likheter hos det Spanska landslaget med något annat landslag så skulle jag säga att det är Danmark. Spanien under tidigare år inte varit någon enastående handbollsnation men har sakta men säkert vuxit fram och står idag i topp fyra listan. Något man verkligen inte ska ta ifrån dem är att de är regerande världsmästare då man vann förra världsmästerskapet storstilat när man slog Danmark med hela 35-19 i en final. Man har ett flertal fina och riktigt bra spelare i sitt lag, men jag skulle säga att den fina sammanhållningen och lagandan är nyckeln till framgång för detta landslag. Trots detta resultat så tror jag inte man kan göra om ett mirakel och vinna igen, och hittar istället ett annat spel som går ut på att man ska komma före Kroatien i turneringen, vilket anser blir svårt.

Kroatien:

Kroatien är klurigaste landslaget av alla då man har en skyhög maxnivå men riktigt dålig lägsta nivå vilket gör det svårt att säga vart man kommer hamna. Man har dock under tidigare år blivit lite stabilare och man tar sig allt som oftast till en semifinal. Idag finner jag som sagt ett spel där man står emot Spanien. Att man ska knipa en bättre placering än Spanien anser jag är riktigt trovärdigt och när jag även får se att Spanien är favoriter så förstår jag mig inte på bolagen. Kroatien har alltid varit en världsnation inom handbollen och erhåller världsspelare i laget så som exempelvis Domagoj Duvnjak. Med sitt starka och storvuxna försvarsspel och kämpaglöd tror jag man kan sluta långt fram i turneringen, och även skrälla till en vinst.

Speltips:
H2H: Spanien – Kroatien
6/10 units: Kroatien – 2,20 @ bet365
Spelstopp: 15.00 16/1