Vi räknar ner timmarna till ytterligare en UFC-gala samt en helg fylld av innebandy, där jag väljer att plocka med en liten del av båda i den här texten. Kommer pendla mellan London och Wembley Arena till Umeå och EXEL Arena där jag väljer att spela en dubbel med två lågoddsare inblandade.

  • Sport: Kampsport/Innebandy
  • Liga: UFC/Allsvenskan Norra
  • Match: Gunnar Nelson – Jorge Santiago & Umeå City – Sirius
  • Spel: Gunnar Nelson + Sirius
  • Odds: 1,82 (1,35 x 1,35) @ Nordicbet
  • Units: 5,5/10
  • Spelstopp: 16/2 21.00 & 17/2 17.00

Notera de olika tiderna för spelstoppet då det ena objektet drar igång under lördagkvällen medan den andra startar på söndag. Inleder med en fight från kvällens UFC-gala (UFC on Fuel TV 7) i England och mötet mellan Gunnar Nelson (10-0-1) och Jorge Santiago (25-10).

Gunnar Nelson, även ”Islands BJ Penn” kallad vilket inte är alltför knackigt, var fullständigt lysande i sin UFC-debut för 3,5 månader sedan när han gjorde lite som han ville med en tyngre motståndare. Endast 24 år ung har denna fantastiska jiu jitsu-utövare stora förväntningar på sig och fortsätter islänningen att utvecklas i samma takt så kan han bli fruktansvärt bra. Mer än bara bra är han dock redan nu och jag vill nog påstå att det endast är hans egna prestation som kan fälla honom här. Noterbart, utöver att han är obesegrad, är att han har avslutat sin motståndare i samtliga matcher han har vunnit.

Jorge Santiago är en veteran som har återvänt till UFC efter att ha släppts av organisationen vid två tillfällen genom åren. Han är knappast tänkt att gå några större fighter och har kallats in som ersättare till en skadad Justin Edwards som skulle ha gått den här matchen egentligen. Brassen har visserligen haft oturen att möta kvalificerat motstånd när han väl har fått chansen i den här organisationen och jag tror inte att han drog någon vinstlott den här gången heller, där jag ser en stor risk till att hans UFC-record på 1-4 försämras.

Santiago är väldigt allround, men Nelson ska vara snäppet vassare och jag tror att han blir för mycket för brassen, då det är han som besitter de absolut främsta egenskaperna för att skada sin motståndare.

Det andra spelobjektet, Umeå City-Sirius. En innebandymatch i Allsvenskan och ett möte mellan två lag som ramlade ur Superligan ifjol men där det ena laget är på god väg tillbaka. Senast, närmare bestämt förra helgen, rekade vi emot Umeå City och det gick vägen (Balrog till 3,75). Något tråkigare odds den här gången, men då är också motståndet betydligt vassare och högmotiverat. Med 6 omgångar kvar är Sirius 3 poäng före närmsta lag i tabellen och jag skulle bli väldigt förvånad om det inte blev ett återtåg inför nästa säsong.

I samband med att Umeå Citys chanser till ett avancemang till SSL minskade så valde man att släppa ligans poängkung Emil Johansson till SSL-laget Falun. Ett avbräck som bör vara kännbart då han var inblandad i ca 44 procent av lagets mål inför den förra omgången.

Sirius har en målskillnad på 94 plus efter att ha vunnit 14 av 16 matcher, vilket säger en del om vilken hög nivå man har legat på säsongen igenom. Inga skador på nyckelspelare och man kommer ta flyget från Uppsala under söndagen, därmed slipper man en seg bussresa på ett antal timmar. Höstmötet vanns med 10-4.


Jag ser dessa objekt som två starka favoriter med goda chanser till att hålla. Nordicbet är i nuläget marknadshögst. Väljer att spela Gunnar Nelson och Sirius som vinnare i en dubbel som jag inte spelar för mer än medel.

/Puyol