Real Betis reser till Portugal för att försöka göra ett ryck från Guimaraes i kampen om avancemang i Grupp H. Men man reser utan många försvarsspelare och det öppnar upp för mitt spel i matchen.

  • Match: Guimaraes – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ expekt
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Real Betis har haft en otroligt tung inledning på ligaspelet och placerar sig faktiskt på en nedflyttningsplats i nuläget. Man har inte spelat särskilt bra, men man ska också nämna att man haft enorma skadebekymmer i truppen som ställt till det rejält. Förra säsongens skyttekung Ruben Castro går fortfarande skadad och har endast spelat ett par matcher den här säsongen, givetvis ett tufft avbräck för offensiven. Men även försvarslinjen har drabbats av stora skador och man har fått lov att möblera om rejält från match till match. Idag saknar man den skadade trion Paulao, Amaya och Perquis, de tre förstavalen när mittbacksplatserna ska fyllas. Med dessa herrar borta så får man slänga in vad som finns tillgängligt, och det är Figueras samt Caro. Ingen optimal lösning för Betis och ljusnar det inte på skadefronten snart så ligger man väldigt illa till. Men offensivt tycker jag ändå att Betis är kapabla till att ställa till det för portugiserna idag. Man förväntas ställa upp med samma offensiva linje som mot Malaga senast med undantaget att Braian Rodriguez går in som spjutspets istället för Molina. Det kan förmodligen vara ett bra byte med tanke på att Molina spelat oförskämt mycket den här säsongen och har sett sliten ut på slutet. Betis är ett kontringsstarkt lag och där tror jag man kan komma till en del fina lägen idag.

Förutom mittbacksbekymmer får Betis även klara sig utan Salva Sevilla, Chica, Matilla, Vilarchao och Reyes.

betisguimaraes

Vitoria Guimaraes har helt klart gjort det godkänt i Europa League hittills och placerar sig som trea i gruppen efter tre spelade matcher, endast en pinne bakom kvällens motståndare. Med tanke på att man haft två bortamatcher och dessutom mött Lyon (1-1) samt Betis (0-1) i dessa så tror jag man är hyfsat nöjda trots allt, det är ändå två lag som man hade en enorm respekt för inför turneringen. Men med tanke på att man spelat jämnt med dessa lag så tror jag respekten är helt bortblåst nu, när Betis dessutom kommer på besök med en skadeskjuten defensiv så känner man nog blodvittring. Portugiserna kommer nog gå rejält på offensiven idag när man har hemmaplan och behöver en vinst, något som givetvis innebär att man även kommer blotta defensiven. Jag tycker det var en ganska chansrik och trevlig match senast dessa lag möttes och jag förväntar mig nog ett ännu mer öppet spel idag.

I bortalaget stryker vi Malonga samt Marco Matias, tillbaka från skada är Abdoulaye. De två förstnämnda är ett offensiva avbräck men jag tycker ändå att man ska kunna skada Betis svaga defensiv.


Betis har varit väldigt svajiga på slutet och senaste ligamatchen mot Malaga (2-3) är ett bra exempel på det. Defensiven fungerar inte alls men samtidigt har man ändå kvalité offensivt för att pilla i några bollar. Jag tror det kan bli samma sak ikväll och sätter en insats strax under medel på minst tre mål i matchen, finns till fina 2,20 hos expekt.

/e@sy