När primera division har landslagsuppehåll rullar segunda division på som vanligt. Match mellan Guadalajara och Barcelona B idag och bortalaget har stora avbräck i truppen. Går på ett målspel på hemmalaget!

  • Match: Guadalaj. – Barca B
  • Spel: Guadalajara över 1,5 mål
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Guadalajara har väl inte imponerat allt för mycket i år med ett kryss och två förluster på sina tre matcher. Man började med att kryssa borta mot Alcorcon med 1-1 i en match som jag såg delar av och jag tyckte Guadalajara var det bättre laget. Sedan klappade man igenom fullständigt på hemmagräs mot Girona där man förlorade med hela 1-5, inte en aning om vad som hände där men försvarsspelet kan inte varit av den bättre sorten. Nu senast stod man upp bra mot Villarreal och hade faktiskt en 1-0 ledning med timmen spelad, men två tilltrasslade situationer gav Villarreal både en kvittering och ett segermål. Det lilla positiva är väl att man gjort mål i alla matcher än så länge, trots att defensiven inte verkar hålla någon högre klass.

Idag saknas mittfältarna Alvaro Zazo och Alex Garcia, i övrigt har man alla tillgängliga.

Barcelona B har inte alls imponerat på mig hittills och försvaret har varit rent bedrövligt. Två förluster i de första matcherna mot Almeria (4-5) och Real Madrid B (2-3). Nu höll man förvisso nollan mot Sabadell (2-0) på hemmagräs senast, men det säger absolut ingenting då Sabadell inte gjort ett mål på tre matcher så här långt. Montoya, Bartra och Muniesa blev alla uppflyttade till förstalaget denna säsong och det har verkligen satt ett djupt spår i defensiven hos ungtupparna då dessa herrar stod för 75% av backlinjen förra året.

Till dagens match saknar man dessutom väldigt viktiga spelare som är på landslagsuppdrag med Spanien. Det är vänsterback Carles Planas, mittfältaren Roberto och den vassa anfallaren Deulofeu. Tre av lagets bästa spelare så visst kommer det märkas av!


Jag tror hemmalaget mycket väl kan knipa alla poäng här med alla avbräck hos bortalaget. Men jag tror inte det blir några 1-0 så att hemmalaget ska göra minst två baljor känns som ett bättre spel. Barcelona B har som sagt en usel försvarslinje och den lär inte bli bättre idag när Planas saknas. Spelas med en medelinsats!

/e@sy