Betydelselös match när Guadalajara och Barcelona möts på onsdagskvällen i segundan. Men ena laget har flera tongivande spelare borta och borde få det riktigt tufft här. Haka på!

  • Match: Guadalajara – Barcelona B
  • Spel: Guadalajara
  • Odds: 2.25 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Guadalajara tog en blytung bortaseger senast mot Elche, vilket innebär att man spelar i segunda division även nästa säsong. Säsongen har annars varit allt annat än godkänd och nu gäller det att avsluta snyggt inför hemmapubliken. Man har haft svårt att göra mål på det egna gräset under säsongen och har faktiskt presterat fler mål på resande fot, vilket måste ses som väldigt udda. Men nu gjorde man tre mål senast mot Elche och förhoppningsvis ger det självförtroende till att även slänga in ett par bollar på hemmaplan. Att man nu dessutom spelar helt utan press kan vara en fördel här.

Man har inga direkta avbräck men förväntas rotera på ett par platser.

Barcelona B ligger i mitten av tabellen på en 10:e plats. Formen är riktigt usel och på de fem senaste matcherna så har man fyra förluster och en vinst. Senast åkte man på en solklar förlust mot Numancia med 3-0, och detta trots att man hade ett väldigt bra lag på planen. Till dagens match får man klara sig utan flertalet av sina tongivande spelare och jag tror att man kommer få det väldigt tufft här.

Dos Santos, Tello, Bartra och Montoya tränar alla med förstalaget för tillfället, där Dos Santos frånvaro kommer märkas av mest. Vidare så kommer även en av lagets bästa målskyttar, Deulofeu Gerard, saknas på grund av landslagsuppdrag. Mittfältaren Riverola kommer även saknas då han är avstängd här. Sen som grädde på moset så kommer inte lagets förstekeeper Oier vakta kassen, eftersom det finns tveksamheter kring Pintos närvaro i Copa del Rey finalen på fredag. Tunga avbräck!


Det kommer märkas av i Barcelona att man saknar Dos Santos och Deulofeu Gerard, det är två spelare som varit riktigt bra i segundan under året. När även Oier väntas vila så ger jag hemmalaget goda chanser här. Håller dock ner insatsen till medel eftersom Guadalajara inte direkt har något att spela för.

/e@sy