Det nalkas EM och vi får se en rad med grymma och spännande matcher. Alla lag är uppdelade i fyra olika gruppen, A,B,C samt D. Jag har valt att lägga fokus på Sveriges grupp där man ställs mot SpanienSlovenien och Tyskland. Alla tre nationer har ett bra facit inom handbollen och förtjänar helt klart att vara med i ett sådant här evenemang. Det finns dock ett lag som sticker ut från mängden och det är självklart favoriterna Spanien. Jag tror hårt på att man tar hem detta relativt enkelt och inget av de övriga landslagen har något att sätta emot. Jag spikar in maxspelet, häng med!

  • Speltyp: Vinnare i Grupp C
  • Spel: Spanien vinnare
  • Odds: 1,57 @ bet365
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 18.30 16/1

Spanien har växt sig större och större och nu tillhör man den absoluta toppen. Spanien tillsammans med Frankrike, Kroatien och Danmark är fyra favoriter till att ta hem hela mästerskapet och det skulle förvåna mig ifall man tappade något redan i gruppen. Man fick enligt mig en fullt godkänd gruppindelning där Sverige, på förhand, är de farligaste motståndarna till gruppseger. Det underbara för Spanien är just det att Sverige är inne i en fas där man har flertalet nya spelare, utan rutin, vilket speglar av sig i spelet och hittills i träningsmatcherna har det sett väldigt knackigt ut. Med all sin rutin, den goda kemin samt stjärnspelarna man erhåller så bör man slå ett försämrat Sverige och därmed även övriga två landslagen.

Det som gör att Spanien sticker ut så pass mycket jämfört med andra lag i turneringen är att man verkligen jobbar som ett kollektiv och försvarsspelet ligger till grund för anfallsspelet. Man har världens bästa anfalls-mittsexa i form av Aguinagalde som betyder mycket. Maqueda samt Cannelas är två tunga pjäser på niometer och har dem sin bästa dag så är man riktigt vassa. Sterbik i mål ska vi inte ens prata om, i sina bästa stunder är han världens bästa målvakt och i sitt Vardar presterar han konstant. Med detta sagt, så är jag helt övertygad om att man ska ta hem denna grupp relativt enkelt och därmed spikar jag in maxspelet!

Min analys utgår från att har den bästa truppen i grupp C samt att kemin alltid fungerat utmärkt. Det lär den göra även detta mästerskap och ett odds på 1,57 är fullt acceptabelt. Jag lirar Spanien att gå segrandes ur grupp C med en insats på max!