Alla lag har nu varit ute i svängen och vi går idag in i omgång två. Tidiga matchen spelas mellan Grekland och Tjeckien och det är ett pressat bortalag vi har här. Man måste framåt för att vinna matchen och det öppnar upp för mitt spel.

  • Match: Grekland – Tjeckien
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.40 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Grekland hade det riktigt tufft inledningsvis mot Polen i öppningsmatchen, med 1-0 i baken och en man mindre efter 45 spelade minuter såg det stenklart ut. Men grekerna reste sig och var faktiskt ytterst nära att knipa alla tre poängen med en straffspark som tyvärr räddades. Nu har man alltså en poäng i gruppen och jag kan tänka mig att man gärna vill vinna den här matchen, för att slippa spela en direkt avgörande match mot ett urstarkt Ryssland. Tjeckien försvarsmässigt såg inte alls särskilt bra ut mot Ryssland så visst har grekerna chansen till tre poäng här.

Men det blev en dyrköpt poäng senast då mittback Avraam Papadopoulos tvingades avbryta matchen och även hela EM på grund av en vridning i ett knä. Även andra mittbacken Sokratis Papastathopoulos saknas idag på grund av en väldigt märklig utvisning senast. Så givetvis är grekerna försvagade i defensiven idag då man tvingas spela med ett helt nytt mittbackspar.

Kan Baros hitta rätt ikväll?

Tjeckien måste framåt idag och har inte alls särskilt mycket att fundera på. Man åkte alltså på en riktig käftsmäll i öppningsmatchen som förlorades med 4-1 mot Ryssland, en förlust som kunde varit större om Kerzhakov haft 1% utdelning på alla sina chanser. Men tjeckerna skapade trots allt en del chanser och hade även störst bollinnehav med 51%, men tyvärr så passade ju detta ryssarna perfekt att få ligga på lite kontring. Idag är det en helt annan match som väntar mot ett betydligt svagare motstånd, och man måste som sagt framåt. En förlust innebär att man är ute ur EM, ett kryss innebär att man måste slå värdnationen Polen i sista matchen. Så jag tror det blir ett väldigt offensivt Tjeckien vi får se ikväll, vilket innebär att även grekerna kommer få sina chanser här.

Inga skador som stör i Tjeckien och man beräknas ställa upp med ungefär samma lag som senast.


Tuffa defensiva avbräck i Grekland och ett Tjeckien som måste framåt, tycker detta bådar gott för ett överspel. Spelas med medelinsats!

Testar även ett litet målskyttespel på Tjeckiens spjutspets Milan Baros, som förmodligen kommer få ett par chanser att hänga dit den idag. Han var inte alls särskilt bra senast men nu är det som sagt ett lättare gäng man möter.

Milan Baros att göra mål – 3.80 @ unibet – 1/10 units

Milan Baros att göra mål med nick – 10.00 @ unibet – 0.5/10 units

Insatsen tillbaka om han inte startar.

/e@sy