Underbara lördag är här. Morgonfotboll i form av australienska andraligan och Green Gully Cavaliers mot Pascoe Vale. Det här är en intressant tillställning då Green Gully har blivit bättre och bättre sedan man tappade greppet om slutspel, och Pascoe Vale har blivit bättre dem också, fast Pascoe har höjt sig rejält sedan man fick häng på slutspel. Två offensivt skickliga lag, och jag har en tanke om hur detta kommer gå. Häng med!

  • Match: Green Gully – Pascoe Vale
  • Spel: Över 3 mål
  • Odds: 1,825 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Green Gully har varit otroligt ojämna den här säsongen. Efter 2 raka vinster mot bra lag i premiärmatcherna så förlorade man hemma mot Geelong Warriors med 1-6, ett Geelong som kämpar för sin existens. Man har tagit sig igenom en 6 matcher lång förlustsvit och har nu 5 vinster på de 6 senaste matcherna. Man har gjort 13 mål på de 4 senaste matcherna, och har man endast mött lag på den övre halvan, så detta är riktigt starkt. Green Gullys akilleshäl har aldrig varit offensiven, utan det är utan tvekan defensiven. Man snittar nästan 2 mål både framåt och bakåt per match men har alltså på senare tid gjort fler mål och släppt in lite färre.

Nu möter man ett skickligt Pascoe Vale som vill klättra ännu mer i tabellen, och det kommer bli en tuff uppgift och jag tror inte man håller nollan… eller går mållösa för den delen.

GreenGullyPascoeVale

 

Pascoe Vale gick lite svajigt i början men har nu endast förlorat en match på de 10 senaste matcherna. Det ska faktiskt sägas att man i stort sett endast har förlorat mot de bästa lagen i serien, om man bortser från de första matcherna där man inte riktigt hade blivit varma i kläderna än. Senast mot giganterna South Melbourne var det spel mot ett mål hela matchen, fördel för Pascoe Vale alltså, och det var ett under att den matchen slutade 0-0. Det var dock på hemmaplan. Nu är det borta och på resande fot brukar Pascoe spela hawaiimatcher där det svänger mycket och chanser skapas åt båda hållen. Man möter ett Green Gully i sitt livs form och ska man gå segrande här måste man nog sätta hårt mot hårt och gå offensivt fram, för det blir svårt att ta en 0-1/0-2 skalp här med tanke på motståndet och Pascoe Vale’s försvarsskapacitet.

I praktiken är man klara för slutspel, men man vill självklart klättra för att möjligtvis ha chans på ligatiteln (som förvisso är väldigt långsökt). Hur som helst, jag tror Pascoe Vale i vanlig ordning kommer köra en offensiv fotboll, och det lär straffa sig bakåt, men lär ge utdelning framåt.


Green Gully med en lägre lägstanivå än Pascoe Vale, men en högre högstanivå ska försöka bättra på sin fina svit här. Jag tror matchen kommer bli jämn men väldigt målrik. Green Gully har inget att spela för förutom att det är kul och för fansen, och med de förutsättningarna så har man bara blivit bättre det senaste. Nu möter man ett offensivt Pascoe Vale och det finns stor chans på målkaos här. Över 3 mål spelas med en medelpeng.