Förra reken gick i hamn och divison 2 kanske är min grej! Idag får vi se ett toppmöte mellan två lag som på förhand ska vara med om en uppflyttningsplats, nämligen Grebbestad och VänersborgGrebbestad är svårslagna på hemmaplan där man alltid får spelet dit man vill och när ett rullande lag som Vänersborg gästar tror jag man har goda möjligheter till seger. Nordicbet erbjuder en fin lina och jag väljer att ta ställning. Häng med!

  • Match: Grebbestads IF – Vänersborgs FK
  • Spel: Grebbestads IF rak vinst
  • Odds: 2,00 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Vänersborg spelar tillsammans med Karlstad den ”bästa” och ”finaste” fotbollen i denna serie. Man går ut brett med mittbackarna, trycker upp ytterbackarna och rullar därefter. Ett väldigt offensivt upplägg där man oftast söker högerkanten där ens stjärna lirar i form av Angelo (högerytter), som är riktigt bra man-man tillsammans med en överlappande ytterback. Får man till sitt spel så är man farliga vilket man också visat i inledningen av säsongen. Jag tror dock man får det svårt när man för dagen gästar ett Grebbestad som kör på en usel gräsmatta (senast jag var där i alla fall) som man lärt sig hantera på ett bra sätt. Jag har svårt att se att ens spelidé ska gå igenom mot detta typ av motstånd samt förutsättningar, och utan sin dominans, torskar man. Avslag!

Över till Grebbestad eller ska vi säga Johnas Henriksson? Den killen levererar fortfarande trots sina år och leder för tillfället skytteligan. Man har rutin i laget och en ledargestalt i form av Henriksson vilket bara en sådan sak bär långt i division 2. På hemmaplan är man hittills förlustfria och en rad på 2-1-0 med målskillnaden 8-4 bådar gott för framtiden. Man har lärt sig hantera underlaget, som inte är det bästa, och med det menar jag att man emellanåt kan slå långt och älskar att pumpa inlägg. Vänersborg kommer få det svårt idag och då oddset är fint på raka ettan, väljer jag att ta ställning!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på Grebbestad och väljer att gå rakt ut och spika. Hemmaplan och förutsättningarna är inte de bästa för gästande Vänersborg. Insatsen får ligga på medel!