Det är delvis bottenmöte som står på schemat när Tranås gästar den lilla hålan Grästorp. Hemmalaget har gått riktigt uselt denna säsong och det kommer bli en tuff uppgift när nu Tranås besöker hallen.

  • Match: Grästorp – Tranås
  • Speltips: Tranås
  • Odds: 1.80 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 10/11, 16.00

Grästorp alltså, namnet skrämmer ju inte riktigt. Sanningen är väl att dem normalt sett är ett ganska jobbigt lag att möta, speciellt hemma i Åse & Viste Arena. Den här säsongen värvade laget ändå helt okej och man fick hem Jonas Lönn respektive Carl-Johan Svensson. Båda dessa lirare bör spela i en klubb som har större ambitioner om att ta sig uppåt. Hjärtat går väl dock före här och man är förmodligen lite hemmakära. Det känns dock som att laget gett upp den här säsongen och istället bara väntar på att fortsättningsserien ska börja. Man ligger överlägset sist på sina sex poäng och frågan är väl om det blir så många mer poäng innan serien är slut om en dryg månad. Jag var och såg Grästorp under försäsongen i en match och då spelade man utan CJ och Lönn. Jag är helt gravallvarlig när jag säger att de skulle ha svårt att ta sig till kval i division två ens. Utan Lönn och CJ så är Grästorp ett av de sämsta lagen som spelat i ettan.

tranås

Tranås vet man inte riktigt var man har. Laget har underpresterat och haft en del problem med skador under hela säsongen, men frågan är egentligen om man helt enkelt inte är bättre än så? Visst är man bättre än en åttondeplats, verkligen mycket bättre än det. Nu är man nästan skadefria och då ska man slå Grästorp pågrund av sin bredd. Laget har haft problem mot de bättre lagen, men mot lag som tillhör den nedre delen av serien så är man oftast det klart spelförande laget. Att sedan inte puckarna studsat helt rätt är en annan femma. Däremot att man är ett bättre lag än Grästorp är det ingen tvekan om. När man för cirka en månad sedan i Tranås så vann också hemmalaget klart med 5-1. Skotten skrevs till 60-26 till fördel för Tranås och det säger en hel del. Får bara Tranås in pucken så kommer dom utnyttja detta spelövertag som man bör ha.


Det ska skilja en hel del mellan trupperna här. Grästorp består av två spelare, men i övrigt är det inte mycket att hänga i julgranen. Jag kommer dock hålla ner insatsen till medel här då jag är medveten om att Tranås haft sina dippar denna säsong. Jag spelar 5 units på Tranås att vinna efter ordinarie tid till oddset 1.80. Spelet hittar ni hos Nordicbet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden