Senast när vi inkluderade Enköping i ett speltips var så sent som i fredags då man mötte Surahammar på bortais. Idag reser man ner till Grästorp för match mot just bottenlaget Grästorp. Man behöver ännu en seger för att haka på lagen däruppe, men jag är inte så säker på att det blir en så lätt resa. Grästorp på bortaplan är ingen lätt match.

  • Match: Grästorp – Enköping
  • Speltips: Grästorp
  • Odds: 2.85 @ Nordicbet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 11/10, 16.00

grastorpGrästorp ligger ganska väntat sist i den här serien efter sex spelade omgångar och man har faktiskt inte heller tagit en enda poäng hittills. Då ställer ni såklart frågan varför deras första tre poäng ska komma idag och tänkte jag skulle försöka motivera mig någorlunda bra, förutom att magkänslan för att den här ettan är väldigt bra till det oddset. Grästorp är nästan alltid starka på hemmaplan och är det någonstans man ska ge sina motståndare en match så är det just där. På pappret är man kanske det sämsta laget i serien, men fortfarande inget dåligt lag. Man har ju sex raka förluster och det låter värre än vad det är. Det som saknas är medstudsen och det där lilla extra självförtroendet. Man har faktiskt spelat helt okej och har fyra uddamålsförluster, vilket som sagt inte är fy skam. Man har varit med spelmässigt i de flesta matcher och även haft en hel del otur i de matcher man varit spelförande i. Man vann till exempel skotten borta mot Kumla och det visar väl ändå att det på något sätt finns nån sorts talang i truppen. Det är svårt att prata bort noll poäng på sex matcher, men nu känns det verkligen som att det är dags och Enköping är en klart passande uppgift.

enkopingEnköping spelade vi på i fredags när man utan större bekymmer avfärdade Surahammar på bortaplan med 3-1. En seger som inte var övertygande, men ändå helt okej och stabilt bakåt, vilket inte har hört till vanligheterna under den här säsongen. Enköping var innan säsong ett av de topptippade lagen, men har inte alls gått så bra som man velat och trott. Kanske var segern senast vändningen. Däremot så ska man inte gå in och tro att det blir någon lätt match. Enköping har kanske haft det minst lika tufft spelmässigt som Grästorp så det skiljer faktiskt inte så mycket. Enköping är i grunden ett starkare lag, men det gäller också att få ihop det som ett lag. Att de sedan har bortaplan är inte heller någon fördel. Grästorp har skapat mycket lägen mot bättre lag än Enköping och då ska man nog allt klara av att få ett par fina chanser mot ett rätt så svagt defensivt lag som man möter idag. Dessutom har Enköpings målvakt inte heller varit speciellt övertygande hittills och då bör man också ha god chans att hänga ett par baljor på honom.


Enköping är ett starkare lag om man bara tittar på pappret, men har inte alls fått ihop det som ett lag. Grästorp har krigat och krigat utan någon poäng hittills och är värda sina första poäng idag. Nu hoppas vi bara att dem löser det under ordinarie tid också. Mitt spel blir alltså Grästorp att vinna under ordinarie tid till oddset 2.85 hos Nordicbet. Insatsen stannar en bit under medel på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden