Ännu en gång ska vi rikta blickarna ner mot Grästorp och den här gången är det Arboga som kommer på besök. Bortalaget har startat riktigt starkt, men också på kommit ner lite på jorden igen. Idag tycker jag det återigen är lite skeva odds här det finns bra värde på ett av lagen.

  • Match: Grästorp – Arboga
  • Speltips: Grästorp ML
  • Odds: 2.40 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18/10, 16.00

grastorpGrästorp har jag spelat på i två raka omgångar nu och fått runt tre gånger pengarna båda gångerna. Ena match förlorade man ganska klart med 2-6 på hemmaplan mot Enköping, men spelade stundtals mycket bra och hade även en hel del oflyt samt att man bjöd bortalaget på ett par mål. Sedan senast när man var kraftiga underdogs mot jumbon Surahammar, men då vann man också med 3-2 efter att ha haft bra kontroll på hela matchen. Man har i inledningen endast plockat tre poäng och de kom senast mot Surahammar, men resultaten speglar väl inte direkt hur spelet sett ut. Det har varit jämna matcher rakt igenom där man haft lite stolpe ut och förlorat många med uddamålet. Det visar också lite att man är ett helt okej lag som kan störa alla andra. På hemmaplan är man normalt starka och kommer komma ut hårt. Idag har man en seger i ryggen och ett lite bättre självförtroende, vilket borde kunna hjälpa dem till en första seger på hemmaplan den här säsongen. Laget man har är minst lika bra som Arbogas trupp och jag säger att det här dagens bästa spel.

Arboga haarbogar stumnat lite sedan deras fenomenala start när man plockade 12 poäng på de första fem matcherna. Nu har man endast vunnit en av de tre senaste och det var knappt då Forshaga var på besök. Sedan två raka förluster på bortaplan mot Tranås respektive Borlänge. Det är också två matcher man inte kan förvänta sig att vinna heller, men siffrorna visar väl också lite att Arboga är ett lag som spelat långt över sin förmåga för så bra som resultaten var i början, så bra är man inte helt enkelt. Man har också alltid varit jobbiga att möta på hemmaplan. Det är en speciell ishall som har sett sina bästa dagar. På bortaplan är man betydligt mer sårbara och det har man även visat den här säsongen med endast fyra poäng på lika många matcher. Det som visar mest att man är sårbara är väl det defensiva där det runnit igenom hela 20 mål på dessa matcher. Jämför det med hemmaplan där man bara släppt in åtta. Nej, jag är relativt säker på att Arboga har överpresterat den här säsongen och då är det här oddset riktigt bra. Det är klart man kan vinna matchen idag, men att man har blivit såhär stora favoriter känner jag är helt fel.


Oddsen borde vara mycket jämnare än vad dem är och när vi får tre gånger pengarna på en hemmaseger så måste det spelas. Jag fegar dock lite och kör inklusive övertid/straffar också. Mitt spel denna afton blir alltså Grästorp ML till oddset 2.40 hos betsson. Insatsen blir lite över medel och landar på 7 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden