Semifinaler står på tur idag i ATP turneringarna och vi åker till Holland och Rotterdam för dubbel semifinal emellan Granoller/Lopez och Lindstedt/Tecau. G/L har imponerat på mig den här veckan, dom har slagit ut topp paret Mirnyi/Nestor i två raka set vilket är otroligt starkt då dom är rankad trea i världen. L/T är rankade fyra i världen men dom har en svaghet, dom vinner inte ofta mot topp par, dom vinner ”alltid” mot dom sämre paren vilket gör att dom ofta är framme långt i turneringarna men det håller inte mot dom bättre paren.

  • Speltips – Granollers/Lopez att vinna matchen
  • Liga – ATP Rotterdam
  • Odds – 2.55@ bet365
  • Units – 4/10
  • Spelstopp – 21.00

 

Granollers/Lopez är ett av mina favoritpar. Lopez är favoritspelaren i dubbel då han alltid är riktigt bra, han står alltid rätt känns det som och avgör poängen väldigt bra vid nätet. Granollers har utvecklats till en riktigt bra spelare senaste året, hans bas linje spel har utvecklats avsevärt vilket även hjälper honom i dubbeln där han kan göra bra passerslag. Han har ”alltid” haft en bra volley och en okej serve. Dom passar bra ihop vilket även Davis Cup laget har insett och låter dom spela dubbel för Spanien och dom gör det bra. Att dom vann över Mirnyi/Nestor är riktigt starkt, dom är riktigt svårbrutna och svårt att rubba dom i deras serve men dom var nära flera gånger och vann i två raka. G/L har även varit riktigt stabila i sina servegame och knappt tappat bollar i den.

Lindstedt/Tecau är ett bra dubbelpar, dom vinner alltid mot dom sämre paren men mot dom bättre paren har dom ”alltid” haft det svårt. Dom har svårt att vinna mot dom då Tecau inte håller samma klass som våran svenske Robert i både serve och i själva spelet så brukar dom bra paren spela mycket på han och gå vinnande på det. Lindstedt har en riktigt bra serve och bra returer men Tecau är inte lika bra och det syns i varje match. Dom har inte varit stabila i sina servar i veckan och höll på åka ut igår mot Del Potro/Petzchner men dom lyckades ta sig vidare efter mycket om och men.

Jag anser att G/L har en toppchans i den här matchen och oddset är för högt för att låta bli. Vi får hoppas att L/T får respass hem ikväll.

Lycka till!

/Lidde