En ny innebandyhelg väntar, den här gången med 5 matcher hämtade från den Svenska Superligan denna söndag. Vi återvänder till Sundsvall där Granlo tar sig an Warberg i en av omgångens mest intressanta matcher. Spelar än en gång på maktfaktorn där det ena laget är ruskigt svårslaget på parkettgolvet.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan
  • Match: Granlo – Warberg
  • Spel: Granlo dubbelchans
  • Odds: 1,80 @ Nordicbet
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00 27/10

Granlo kan i mitt tycke mer än det som har visat upp hittills, men trots det befinner man sig på slutspelsplats där man ska vara ett lag för kvartsfinalerna när det väl börjar närma sig. I vanlig ordning plockas poängen på hemmaplan där man har plockat 8 av sina totalt 9 inspelade poäng så här långt. En bra prestation utanför Sundsvall trots allt senast under föregående helg där man besegrades med uddamålet i en svår bortamatch mot serieledande AIK.

Hemmalaget kommer till spel med ordinarie trupp.

639181044

Warberg har som bekant stått för ett antal förändringar i truppen där ett par trotjänare har tackat för sig inför den här säsongen. Det till trots så har man alltjämt ett riktigt bra lag som går starkt för dagen där framförallt anfallsspelet har varit lysande. Förstakedjan med Svensson, Tiitu och Palmén har briljerat där spelare ur den här formationen har varit inblandade i 47 av lagets 50 gjorda mål så här långt. Fin skalp senast där de regerande mästarna Falun besegrades på bortaplan.

Bortalaget har ännu inte släppt sin matchtrupp, uppdateras på morgonen. Hade samtliga tillgängliga förra helgen.


Warberg har imponerat på slutet och vunnit 3 raka, men anser att spelvärdet ligger hos hemmalaget. Granlo är väldigt svårspelat på underlaget hemma i Sundsvalls Sporthall. Sedan man tog klivet upp till SSL ifjol är man ligans främsta hemmalag där man har vunnit 15 av 18 matcher under ordinarie speltid, seriespel samt två kvartsfinaler från föregående säsong inklusive den som pågår just nu inräknat. Den enda förlusten var mot just dagens motstånd, noterbart dock att det var i en TV-match där man spelade på ett annat material/golv. Med det har man alltså 15-2-0 hemma på parkett, vilket är ett lysande facit. Trots fullpoängarna på slutet så ställer jag alltjämt ett frågetecken kring Warbergs försvarsspel och håller man upp snittet på 6,5 insläppta/match (endast 3 lag har släppt in fler) så blir det svårt att avgå med segern från den här arenan.

1,80 på halvgarderingen på landets starkaste hemmalag känns fullt gångbart sett till lagets facit. Spelar dubbelchansen på Granlo strax över medel.

/Puyol