Sundsvall sporthall står som spelplats i denna kvartsfinalsserie där Granlo har hållit jämna steg med de regerande mästarna och storfavoriten Storvreta. Trots detta har man en matchboll emot sig här och förutsättningarna kunde ha varit bättre om man hade velat gå på sin hemmaplansfördel. Bra chans för Storvreta att stänga butiken ikväll, iallafall i min bok.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Granlo – Storvreta
  • Spel: Storvreta
  • Odds: 1,85 @ Nordicbet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.00

Hemmalagens serie så här långt, vilket inte förvånar avsevärt och därmed ingen större sensation att Granlo har lyckats plocka en match, trots Storvretas någorlunda stora favoritskap. Giganterna från Uppsala är givna favoriter till ett fjärde raka guld då man har en helt fantastisk trupp, men man har inte riktigt fått utdelning för sitt övertag så här långt, trots att man har 2-1 i matcher. Resultatmässigt har nykomlingen Granlo gjort det riktigt bra som har hängt med så här långt och seriens vassaste hemmalag kan nu bjuda publiken på ytterligare en match i sporthallen som kan bli säsongens sista. Båda lagen förväntas komma till spel med ordinarie trupper.

Granlo har spelat 13 tävlingsmatcher på sitt speciella parkettgolv den här säsongen. Resultat? 12-1-0. Man har alltså nästan gått rent och man är alltjämt obesegrade, vilket är brutala siffror. Man drar en viss fördel av att träna regelbundet på det här underlaget samt att spela matcher mot lag som inte gör det, då bollbehandlingen och rörelsen kan skilja sig något. Det här är dock en TV-match, den tredje för säsongen, där en något långsammare gummimatta kommer läggas in. I en av de hemmamatcherna fick man spela på det här underlaget (den andra gången lyckades man komma undan) och då kom även den enda förlusten man har åkt på hemma i Sundsvall den här säsongen. I hemmalägret är man inte direkt överlyckliga över det nya underlagets intåg i en så här viktig match.

Storvreta har haft ett spelövertag i samtliga av de tre matcherna som har spelats så här långt, där den jämnaste var match 2 som kördes just på hemmalagets parkett. De övriga två matcherna har Storvreta skjutit ut motståndet med 80-35 (skott på mål) över 120 plus 10 minuters speltid, vilket säger en hel del. Ineffektiviteten och Tomas Åhrbergs (Granlo) målvaktsspel har varit en kombination som har hindrat Vreta från att vinna sina matcher på ett mer bekvämt sätt. Men jag vill nog tro att bortalagets betydligt vassare bredd, grundkapacitet samt stora doser av rutin ska kunna ta ut sin rätt och fälla avgörandet, kanske redan här.


1,85 på Storvreta, nästintill oavsett motstånd, utanför Uppsala är ett bra pris. Om man sedan ser till hur serien har sett ut så här långt samtidigt som man även ska komma ihåg att hemmalaget hade föredragit att spela den här matchen på sitt vanliga parkettgolv gör inte saken sämre. Det här är ett överodds på bortalaget. Storvreta spelas som segrare under ordinarie speltid.

/Puyol