Onsdagkvällen bjuder på full omgång i världens bästa innebandyliga. Vi inleder med en batalj i Sundsvall där Granlo tar emot ett Helsingborg som är på desperat jakt efter en seger samt resultat från några sporthallar till. Den egna uppgiften kan dock bli tuff nog då man går upp mot en maktfaktor.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Granlo – Helsingborg
  • Spel: Granlo
  • Odds: 1,70 @ Betsafe
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 19.00

Nykomligen Granlo har stått för en väldigt stabil säsong så här långt och med 39 inspelade poäng går man mot ett slutspel. Ingen större sensation om man ser till att två hemvändare tillika landslagsmän i Johan Samuelsson och Robin Nilsberth hämtades in inför säsongen för att förstärka ett redan slagkraftigt lag för den här nivån. Efter en bra period kommer man dock från en av sina sämre prestationer i Småland där man slogs tillbaka av ett vilt krigande Jönköping. Helsingborg står för motståndet ikväll och har väl varit något av hemmalagets motsats. Föreningen har satsat stort på det organisatoriska med bl.a. en nybyggd arena men har inte motsvarat förväntningarna. Senast kom man undan med blotta förskräckelsen efter ett drama trots att ett avsågat och omotiverat Karlstad stod för motståndet

Om man ser till de preliminära laguppställningarna så kommer Granlo till spel med ordinarie trupp. Helsingborg får klara sig utan rutinerade Mattias Helgesson, inga skador i övrigt.

I söndags övervärderade jag Helsingborgs chanser till att besegra ett håglöst, omotiverat och nedflyttningsklart Karlstad. Man lyckades inte slå in vinstmålet förrän med 10 sekunder kvar och det efter att ha släppt in hela 10 mål, vilket är riktigt svagt. Skulle försvarsspelet visa upp knappt hälften av den generositeten ikväll så är man illa ute. Man hade en stark svit direkt efter VM-uppehållet, men efter nyårsskiftet har man endast tagit poäng i 4 av 10 matcher. Det här håller inte om man vill ta sig till ett slutspel och rent mentalt så är jag inte övertygad om spelarnas tro på det heller. Med 3 omgångar kvar är man 4 poäng efter Caperiotäby, som sitter på den 8:e och sista slutspelsplatsen i nuläget, samt 3 poäng efter AIK. Två lag som visar upp en väldigt positiv form för dagen, vilket skåningarna säkert har märkt av.

Granlo känns något mer pålitligt i jämförelse och visar större jämnhet i sina prestationer, i synnerhet om man ser till var den här matchen spelas, då man är ett lag hemma i Sundsvall och ett annat utanför. Man har ett väldigt svårspelat underlag här i sporthallen som de själva kan utan och innan vilket en del statistik skvallrar om. Man har vunnit 10 (samtliga under ordinarie speltid) av 11 hemmamatcher den här säsongen, vilket är ett fantastiskt facit. Noterbart att den matchen man förlorade var mot Warberg i en TV-match i början av säsongen där ett annat material brukar rullas in som underlag. Man kan behöva ytterligare en seger för att spika slutspelsplatsen fullt ut.


Ett hemmastarkt Granlo spelas som segrare till 1,70. Det oddset finns hos några bolag i nuläget, där jag dock ser Ladbrokes odds på 1,55 som mer korrekt.

/Puyol