Den Svenska Superligan har börjat veva igång på allvar, nu med full omgång i veckan med matcher onsdag/torsdag. Inleder med spel i Sundsvall där två kvartsfinalister från fjolåret drabbar samman med ett Granlo som välkomnar Caperiotäby norrut. Likt många av de andra som har kommit på besök så tror jag att det kan bli en tuff resa även för kvällens gäster och spelet blir därefter.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan
  • Match: Granlo – Caperiotäby
  • Spel: Granlo -1,5
  • Odds: 1,75 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00 16/10

Granlo med en något programenlig start där segrarna, i vanlig ordning, plockas hemma i Sundsvall. Fjolårets nykomling satsade direkt när meriterade spelare hämtades in där storfavoriten Storvreta pressades hårt i kvarten. Man har stått för intressanta nyförvärv även till den här säsongen där fjolårets främsta målgörare, Patrik Svensson, gjorde en snabb comeback med mål direkt i vinstmatchen senast mot Mullsjö.

Caperiotäby överraskade positivt i de allra första matcherna där de 3 inledande omgångarna, utöver poängen, bjöd på godkända prestationer i överlag. Som bekant har man tappat ett par nyckelspelare till den här säsongen där Hyvärinen, Hagberg, Ramsin och Urwäder syns till vilket har sänkt förväntningarna som man har haft på sig under föregående år. Den första poängförlusten kom nu i helgen där Warberg blev för svåra.

Granlo kan i stort ställa upp med en ordinarie trupp. Caperiotäby kommer till spel utan lagkaptenen Johan Edlund som utgick pga skada senast i helgen. Niclas ErikssonOscar Norrman, Martin Norling och Joakim Turunen är inte heller tillgängliga för spel.

Johan_samuelsson_granlo_innebandymagazinet-374x250

Underlaget i Sundsvalls Sporthall är svårspelat, något hemmalaget bemästrar väl. Man har varit en maktfaktor här där man, sett till ordinarie speltid, vann 13 av 15 matcher (11 av dessa med minst 2 bollar) ifjol. Ett lysande facit som kan bära långt även under den här säsongen för Granlos del. Trots att man har tagit poäng i fullt godkända 3 av 4 matcher (förlusten borta mot de regerande mästarna Falun) så tror jag alltjämt att man kan vrida fram en nivå till än det som har visats upp under inledningen.

Caperiotäby kan vara bättre än vad större delar av expertisen har tippat på förhand, men senast i söndags kunde man se luckorna i försvarsspelet som jag ställer mina främsta frågetecken kring. Man har släppt till en hel del avslut mot såväl Sirius och Warberg, senast stannade det på totalt 11 baklängesmål, där man inte har råd prestera något i närheten av det ikväll. Att jämföra med föregående säsonger har man inte heller någon matchvinnare i målet där saknaden av bl.a. tvåvägsspelaren Johan Edlund och Niclas Eriksson på backplats får ses som avbräck.


Handikappet till hemmalagets favör, Granlo att vinna matchen med minst 2 mål spelas med medel.

/Puyol