Idag har vi tre matcher på schemat i NHL och då tycker jag detta specialspel passar bra då vi inte har alltför många matcher att plugga in. För er som inte vet vad en”Grand Salami” går ut på så kan ni läsa mer nedan.

  • Match: Grand Salami, home teams vs away teams
  • Speltips: Home teams -0.5 (inkl. OT/SO)
  • Odds: 1.70 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/2, 00.59

Grand Salami: Detta specialspel finns i två olika former. Man kan antingen spela över/under i totala antal mål för alla lag under natten eller så kan man också spela på hemmalag eller bortalag som vinnare. I det här fallet kommer jag välja hemmalagen att göra flest mål (home teams -0.5). I det här fallet har vi bara tre matcher att analysera och då känns det aningen lättare än när vi till exempel har full omgång. Inatt tycker jag vi har fördel för minst två av hemmalagen, kanske tillochmed tre.

Pittsburgh – Florida
Pens har inte övertygat fullt ut på hemmaplan. Senast mötte man Philadelphia och det var nog årets bästa publikmatch hittills. Det var både tacklingar, snygga mål och målvaktstavlor. Inatt tar man emot ett Florida som har släppt in mest mål av alla lag i hela NHL. Varken målvakterna eller backarna har gjort någon succé hittills. Man släpper till mycket lägen och det har inte direkt varit någon större lycka än så länge. Ikväll väljer man att bänka de två första målvakterna och istället ge förmånen till Jacob Markström att vakta kassen. Pittsburgh har en av ligans bästa offensiver och det ska nog mycket till om Markström och hans Florida ska hålla siffrorna under 3,4 mål. Pittsburgh är jättefavoriter och man ska inget annat än att vinna denna match. Man har dessutom haft väldigt lätt för Florida på senare år, speciellt på hemmaplan där man vunnit 7 raka hemmamatcher mot just Florida. En vinst bör man lösa här och det känns även som risken finns att det blir med ett par måls skillnad också.

Nashville – Vancouver
Preds har enligt mig ett riktigt risigt lag. I början hade man tillochmed väldigt svårt att få till skott i anfallszon och levde mycket på sin målvakt Pekka Rinne. Poäng plockade man konstigt nog, men det var mycket tack vare en bra defensiv samt målvakt. De sista sex matcherna har man höjt sitt skottsnitt avsevärt mycket och nu har man varit riktigt farliga framåt. Kanske har det lossnat lite nu efter en seg start då man förmodligen saknade många av förra årets tongivande spelare. Vancouver är alltid bra. Man är stabila och har ett bra lag rakt igenom. Matchen idag känns som ett lotteri nästan, men i och med att Nashville spelar såpass bra för tillfället och dessutom har fördel av hemmaplan så skulle jag nog lägga en liten fördel till Nashville här. Tror på en tät match där det blir ett måls skillnad och så hoppas vi på att det är Preds som går segrande ur striden. Vancouver spelade igår medans Nashville haft ett par dagars vila.

Chicago – San Jose
Två lag med otroligt stor skillnad formmässigt. San Jose har radat upp förluster på slutet, men bröt senast trenden och vann faktiskt emot St Louis. Matchen slutade 2-1 och sista pucken kom till i slutet av tredje perioden där målvakten Jake Allen inte direkt gjorde kvällens bästa ingripande. Så målproduktionen fortsätter att hacka för hajarna, även om man själva säger att senast var vändningen. När man mötte Chicago för en dryg vecka sedan så vann Chicago enkelt med 4-1 och man var aldrig i närheten. Chicago är brutalt bra för tillfället där alla fyra kedjor bidrar på sitt sätt. Man är nu uppe i sexton raka matcher utan en förlust i full tid och det känns inte speciellt logiskt att den trenden bryts idag heller då Sharks form är under all kritik. Totalt har man mötts två gånger denna säsong och Hawks har vunnit båda. Skulle bli förvånad om Chicago inte viner idag. Även Chicago ML här känns vettigt att spela. Sharks har bara vunnit 1 av de 7 senaste matcherna i Chicago.

Jag spelar home teams -0.5 till oddset 1.70 hos Betsson. Tycker vi har två tydliga hemmafavoriter här medans Preds även dom har en fin chans. Det blir 6 units på detta.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden