Lördagens sena match i Spanien hämtar vi från Los Cármenes där ett formsvagt Granada nu måste börja plocka poäng i botten av tabellen. För motståndet står den gula ubåten Villarreal, som i sin tur jagar Athletic Bilbao i kampen om en fjärdeplats. Målrikt?

  • Match: Granada – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,16 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Granada har inte övertygat den här säsongen och den 14:e plats man har i nuläget är man inte alls särskilt nöjda med. Man hade förhoppningar om att kunna kriga för europaspel nästa säsong, nu blir det istället till att kriga för att hålla sig kvar. Granada har faktiskt bara fyra poäng till godo på Valladolid under strecket och fortsätter man rada upp förluster är man själva där nere snart. Granada är ett av ligans formsvagaste gäng och på de fem senaste matcherna så hittar vi fyra förluster. I senaste omgången blev man totalt utspelade på San Mamés och de fyra mål man släppte in hade kunnat vara det dubbla. Nu saknades det lite viktiga spelare i det mötet och till dagens match får man tillbaka både Piti och Fran Rico från skador, vilket är väldigt viktigt för det offensiva. Även Murillo är tillbaka från avstängning och kliver rakt in på sin mittbackposition. Granada har inte gjort särskilt många mål den här säsongen, men jag kan ändå inte låta bli att tycka om delar av offensiven. Brahimi har fullständig lekstuga på sin kant och på andra sidan har man en Piti som är briljant stundtals. Men både dessa herrar samt El Arabi, som spelar i mitten, är alldeles för ineffektiva i avgörande lägen. Jag har inte sett något lag missat så mycket som Granada den här säsongen och det måste helt enkelt bli bättre om man ska klara sig kvar. Det positiva är ändå att man fortsätter skapa lägen, en förutsättning för att kunna göra mål.

Mittback Mainz är avstängd i dagens möte och sedan tidigare stryker vi även Ighalo samt Tiago Llori.

granadavillarreal

Villarreal går mot en kanonsäsong som nykomlingar och placerar sig just nu på en fin femteplats. Men man har även häng på fjärdeplatsen där Athletic Bilbao ligger just nu, sex poäng framför. Med tanke på att Athletic har en svår bortamatch på Mestalla i helgen kan man därför knappa in lite på baskerna, men då gäller det som sagt att ta poäng. Senaste omgången imponerade man inte då man ”bara” fick 1-1 på hemmagräs mot Real Betis. Nu kvitterade Betis väldigt sent i matchen men den gula ubåten skapade förvånansvärt lite chanser jämfört vad man brukar vaska fram på hemmaplan. Men jag tycker det här laget gör sig bäst när man spelar på lite kontring, vilket man nog kan få göra idag. Med spelare som Uche och Gio dos Santos så kommer det gå undan när gästerna vänder på spelet, dessutom så har man tillbaka Cani från skada idag. Är även väldigt förtjust i lånat av Oliver Torres från Atlético Madrid, den här killen kommer bli något extra i framtiden. Uche fick två gula kort senast mot Betis och ska således vara avstängd i dagens match. Men eftersom förbundet hävt det enda kortet så är det alltså fritt fram att spela för den kvicka anfallaren.

Inga offensiva avbräck hos gästerna men man saknar den defensiva trion Musacchio, Dorado och Íñiguez.


Två lag som är väldigt intresserade av en trepoängare och jag tror att vi kan få se en matchbild därefter. Styrkan hos dessa lag ligger i anfallsspelet och jag tror det kan bli så att man byter chanser med varandra. Hittar man bara lite skärpa i avsluten så tror jag att det kan bli minst tre mål här. Testar en insats strax under medel här!

Testar även 1/10 units på Mario gult kort till 4,00 @ betsson.

Mario är ingen ful spelare på något vis, men idag ställs han förmodligen mot Brahimi. Trollgubben från Algeriet är otroligt svårfångad och jag har sett det match efter match hur högerbacken hamnar på efterkälken. Dessutom dömer Muñiz Fernández dagens match och han är inte rädd för att kasta upp kort.

/e@sy