Sena matchen från La Liga denna lördag utspelar sig på Los Cármenes mellan Granada och Villarreal. Gästande Villarreal reser till Granada utan två av sina bästa spelare, och jag tror man kommer få det väldigt tufft här.

  • Match: Granada – Villarreal
  • Spel: Granada (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,50 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Granada storsatsade förra säsongen då man värvade in mycket klass i laget som skulle ge en framskjuten placering. Men som vi sett många gånger förr så räcker det inte bara med att ha klass, man måste även ha motivation. Det var lite si och så med det förra säsongen och det är garanterat ändring på det nu. Man har nämligen plockat Caparros till tränarrollen och han tvekar inte en sekund på att sparka spelare åt skogen om dom inte gör jobbet ute på planen. Han printade in det i skallen hos spelare i Levante förra säsongen och han kommer göra likadant i Granada. Laget har även öppnat säsongen bra med en vinst och en oavgjord match så här långt. Vinsten kom i första omgången mot Deportivo (2-1) som sedan följdes upp med ett kryss på bortagräs mot Elche (1-1). Man skapade tillräckligt för att vinna även mot Elche tycker jag, men man var för dåliga i avsluten, precis som förra säsongen. Men man har värvat in många intressanta spelare i offensiven där Rochina, Ortuno och Success alla förväntas starta dagens match. Rochina har imponerat lite extra på mig och får han bara lite bättre fysik så blir han en klar tillgång. Försvarsmässigt har man fått behålla viktiga kuggar från förra säsongen och det är givetvis en klar fördel.
Till dagens match stryker vi målsumparen El Arabi, i övrigt inga större bekymmer.

granada_200x200Villarreal_200x200

Villarreal imponerade stort som nykomlingar förra säsongen och har spetsat till truppen ytterligare i år. Man har plockat in en del ungdomar i laget som kommer bli väldigt bra kombinerat med den rutin som redan fanns. Villarreal har även öppnat säsongen på ett bra sätt med en vinst och en förlust så här långt. Förlusten kom på hemmagräs mot Barcelona (0-1), en förlust som inte är mycket att snacka om. Vinsten kom i regionsderbyt mot Levante där man spelade riktigt bra och vann med 2-0. Men jag tror som sagt inte riktigt på laget idag, och det på grund av två väldigt tunga skador man har i truppen. Varken Gio dos Santos eller Ikechukwu Uche kan medverka i dagens match, vilket slår hårt mot offensiven. Visst finns det en del andra spelare med klass hos den gula ubåten, men dessa två är själva hjärtat i anfallsväg, vilket lär märkas idag. Jag tycker även man är ett helt annat lag på El Madrigal än vad man är på resande fot.
Förutom Gio och Uche så stryker vi även defensiva spelarna Costa och Jokic.


Det här känns som en jämn match i frånvaron av gästernas anfallsstjärnor, och jag tycker att Granada är lite väl underskattade hos spelbolagen. Det finns gott om kvalité hos laget och börjar man bara sätta sina chanser så kan man hota vilket lag som helst i serien. Det blir en mindre insats på Granada för mig, där det är insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy