Två matcher från Copa del Rey i afton och jag tänkte kika närmre på det ganska ointressanta mötet mellan Granada – Valencia. Gästerna har en 4-0 ledning från första mötet på Mestalla och är så gott som vidare i turneringen. Men det finns en bra bredd i det offensiva hos dessa lag och därför hoppas jag på minst tre mål ikväll.

  • Match: Granada – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Granada har inte haft någon lyckosam säsong så här långt då laget placerar sig på en 17:e plats i ligan och dessutom är så gott som ute ur Copa del Rey efter 4-0 i baken på Mestalla förra veckan. Det lär innebära rotation i dagens match från tränare Sandoval, då han säkerligen vill ha sina nyckelspelare friska inför helgens viktiga ligamatch borta mot Eibar. Rotation innebär att Granada försvagas en hel del, men då framför allt i det defensiva. Offensivt har laget en riktigt bra bredd med många klasspelare, men bakåt ser det inte alls särskilt bra ut. Matchtruppen som Sandoval tagit ut är mycket stark där vi ser en anfallsuppsättning i form av El Arabi, Success, Peñaranda, Thievy. I den här typen av matcher så har det även en tendens att bli väldigt offensivt spel, då lagen inte direkt behöver oroa sig för att förlora något.

granada_200x200Valencia_200x200

Valencia har precis som Granada gått väldigt dåligt under säsongen och den effekt man trodde att tränarbytet skulle ge har inte alls märkts av. Valencia har nu åtta raka ligamatcher utan vinst och givetvis laddar Gary Neville inför helgens otroligt viktiga ligamatch mot Rayo Vallecano. Så det lär bli rotation idag, men precis som hos Granada så tror jag inte att offensiven påverkas särskilt mycket av detta. Man har spelare som Piatti, Santi Mina och Negredo som inte fått särskilt mycket speltid den här säsongen, och som gärna vill visa upp sig från sin bästa sida. Negredo såg otroligt pigg ut i det första mötet på Mestalla där han dessutom stod för ett hattrick. Men bakåt tycker jag att Valencia är sårbara och speciellt om Neville vill rotera lite där idag och vila spelare.


Sandoval säger att Granada ska gå för att försöka vända på den här steken, men frågan är om han ens tror på det själv. Hur som helst tror jag att det blir en trevlig match att skåda med många chanser åt båda håll. Granada brukar leka vilda västern på hemmaplan och det tror jag nog att Valencia hänger med på. Över 2,5 mål i matchen spelas med en medelinsats!

/e@sy