Tre matcher från La Liga idag och det är viktiga poäng på spel när vi beger oss mot Los Carmenes för att kika till bottenmötet mellan Granada – Sporting Gijon. Jag gillar det jag sett från hemmalaget den senaste tiden och hittar man bara lite skärpa i avslutande lägen så ska dem kunna ro mitt spel i hamn här. Häng med!

  • Match: Granada – Sporting
  • Spel: Granada över 1,5 mål
  • Odds: 2,12 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Granada parkerar fortfarande på en nedflyttningsplats i La Liga men i och med den senaste bortavinsten mot Deportivo La Coruna (1-0) så gick man åtminstone om Levante och lämnade jumboplatsen. Men det finns ingen anledning till att känna sig nöjda med förra helgens vinst i den position man befinner sig i, med tre poäng upp till Getafe på säker mark. Vinsterna måste fortsätta trilla in och vi kan därför förvänta oss ett offensivt Granada idag som kommer gå stenhårt för tre poäng. Jag brukar nämna detta varje gång jag skriver om Granada, och det är att laget faktiskt skapar en hel del farliga lägen match efter match. Det är helt otroligt att man bara gör ett mål mot både Valencia och nu senast mot Deportivo. Det måste lossna någon gång och då tror jag att Granada blir otroligt giftiga för samtliga lag i serien.
Hos hemmalaget stryker vi idag endast defensiva mittfältaren Javi Marquez, så nya tränaren Jose Gonzalez kan ställa en mycket stark elva på planen!

granada_200x200Sportinggijon1

Sporting Gijon är nykomlingar i La Liga och som väntat slåss man i botten av tabellen när vi ni kliver in i slutspurten av säsongen. 18:e plats och en pinne framför Granada innebär att inte heller Sporting Gijon kan nöja sig med ett oavgjort resultat här. Men lär svinga vilt om tre poäng och då kan det bli som lagets senaste match mot Espanyol (2-4), som var helt galen. Lagen bytte chanser med varandra hejvilt och det hade mycket väl kunnat bli ett gäng mål till i den matchen. Laget inledde säsongen med ett relativt starkt försvarsspel där man spelade ganska avvaktande, men detta är som bortblåst nu. Dessutom så har man inte råd att slå vakt om en poäng med tanke på tabellpositionen.
Större avbräck hos gästerna där vi stryker avstängda duon Nacho och Isma Lopez, som är två startspelare på mittfältet en normal dag. Inte heller anfallare Guerrero eller långtidsskadade mittbacken Espinosa kommer till spel. En del tuffa avbräck helt klart!


Som jag nämnt här ovan så skapar Granada väldigt många heta chanser match efter match, och nu är det dags för islossning mot passande motstånd. Laget kommer med självförtroende efter den senaste bortasegern mot Deportivo och det har blivit en liten effekt av tränarbytet. Minst två hemmamål spelas därför med en något tyngre insats!

Testar även 1/10 units på Granada över 2,5 mål – 4,70 @ unibet

/e@sy