Den sena matchen från kvällens La Liga hittar vi på Los Cármenes där Granada gästas av Sociedad. Två pressade tränare där Moyes och hans Sociedad nu måste kliva på för tre poäng istället för att fokusera allt för mycket på det defensiva. Kan det öppna upp matchen och bjuda på en del mål? Jag tror det!

  • Match: Granada – Sociedad
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Granada har en vinst så här långt i La Liga och den kom i den andra omgången då Getafe besegrades på bortagräs med 2-1. Sedan har det alltså blivit tre förluster mot Eibar (1-3), Villarreal (1-3) och nu senast mot Real Madrid (0-1). En del målglada matcher som ni ser och även förra omgångens match mot marängerna borde inneburit en hel del mål. Granadas stora bekymmer ligger just i det defensiva där det inte alls sett bra ut inledningsvis på säsongen. Offensivt så har Granada ändå kvalité att störa många lag, men det faller oftast på försvaret. Speciellt på hemmaplan har det sett väldigt illa ut med två 3-1 förluster. De har stormat framåt och skapat en hel del, men glömt bort jobbet hemåt och inte alls spelat som ett lag. Det har bara gått fyra omgångar av La Liga, men det är dags att fundera på vilket halva av tabellen man vill hamna på.

Hos hemmalaget stryker vi idag backen Mainz och mittfältaren Ruben Perez som går skadade. Vi sätter även ett frågetecken för mittfältaren Piti som missade matchen mot Real Madrid. Inga större avbräck då Granada har en mycket bred trupp.

granada_200x200sociedad_200x200

Sociedad hade en tveksam trupp långt in på försäsongen men värvade in två klasspelare i Illarramendi och brassen Jonathas. Men trots att laget ser bra ut på papperet så har det inte alls fungerat på planen, och det är nu en väldigt pressad Moyes som står vid sidan av planen. Han har haft ett väldigt defensivt tänk med laget och två mål framåt på fyra matcher charmas inte fansen av. Nu blev det en jäkla islossning i senaste omgången mot Espanyol (2-3), men det beror nog mest på utvisningen av målvakt Rulli som öppnade upp matchen. Jag tror Sociedad skulle tjäna på att släppa loss lite då det finns klasspelare framåt som bland annat Vela, Canales, Castro och Jonathas. Men även fast Moyes inte vill släppa loss idag så tror jag att Granada ordnar detta med sin fotboll, som oftast blir lite raggig på hemmaplan. Båda lagen behöver tre pinnar och jag hoppas det speglar av sig på matchbilden.

Bara defensiva bekymmer hos gästerna som saknar skadade backtrion Martinez, Navas, Zaldua och avstängda målvakten Rulli.


Jag såg Granadas hemmamatcher mot Eibar samt Villarreal och hoppas på en liknande match idag. Granada vill alltid framåt hemma på Los Carmenes och sedan får vi hoppas att Sociedad bjuder upp till dans och verkligen går för trepoängaren. Över 2 mål (goal line) spelas med en insats strax under medel med pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy