Andalusiskt derby på menyn denna söndag då Granada och Sevilla drabbar samman på Los Cármenes. Det brukar bli målglada matcher lagen emellan och det finns ingen anledning att tro annat idag. Häng på!

  • Match: Granada – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Granada satsade rätt rejält under fjolårssäsongen och var inget annat än en flopp. Nu har historien återupprepat sig då laget placerar sig under nedflyttningsstrecket och kommer få slåss ordentligt för att hålla sig kvar. Kikar vi till truppen så hade nog många bottenlags tränare drömt att få ha den, men det fungerar inte ute på planen. Vissa matcher är det riktigt bra spel från Granada ska sägas, men ineffektiviteten framför mål är helt otrolig. Med fyra poäng upp till Almeria på säker mark så kommer Granada gå stenhårt för en vinst i dagens match, något annat finns inte. Sevilla är helt klart mänskliga på bortagräs och med försvarsspelare som fått slita hårt den senaste tiden så tror jag att Granada gör minst ett mål idag. Men stormar man framåt efter tre poäng så är det självklart att även defensiven blottas. Gästerna kan vara ett av ligans bästa kontringslag och det kan givetvis ställa till det för Granada.

Hos hemmalaget stryker vi idag Eddy, Colunga, Babin, Murillo och Javi Márquez. Där jag skulle säga att Murillo och Marquez är de största avbräcken. Inte heller ligans största målsumpare El Arabi får plats i matchtruppen.

granada_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har en formkurva som pekar spikrakt uppåt med poäng i sju raka ligamatcher, uppdelat på fem vinster och två kryss. Senast blev det en pinne mot Barcelona (2-2) hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Men det är just på hemmaplan som Sevilla gått bäst under säsongen med raden 11-5-0 tillsammans med målskillnaden 32-9. Nu är det bortagräs och där är laget helt klart mänskligare med raden 8-0-7 och en målskillnad på 25-27. Vi ska även tänka på att Sevilla fick springa en hel del mot Barcelona och så sent som i torsdags hade man även en match mot Zenit (2-1) i Europa League. Sevilla har inte den bästa bredden defensivt och det kan komma att märkas av när matcherna duggar tätt. Framåt i planen finns det dock en riktigt bra bredd.

Hos gästerna stryker vi Carriço, Iborra, Cristóforo samt målvakt Barbosa. De två förstnämnda är helt klart avbräck.


Granada kommer gå hårt för trepoängaren och man har laddat för det här derbyt hela veckan lång. Jag tror man kan fixa tre poäng, men vi ska komma ihåg att Sevilla är äckligt bra i kontringsspelet. Kikar vi inbördes möten så har 8 av de 9 senaste lagen emellan klivet över 2,5 mål. Insats strax under medel på överspelet!

/e@sy